Mosógép ha leáll, miért nem engedi az elektronika az
azonnali kinyitást?
Figyelt kérdés
Sokat gondolkoztam, vajon mi értelme lehet, ha a mosógép befejezi a dolgát, akkor egy-két percet várni kell arra, hogy a zár oldjon és ki lehessen pakolni a kimosott cuccot.
A mosási hőmérséklettől függ, hogy meddig nem lehet felnyitni. Pl. ha csak 40 fokon mosol, akkor kb. 1-2 percet kell várni, de ha 90 fokon, akkor több mint 5 percet. Persze, mosógépe válogatja. Szóval azért kell várni, hogy lehűljön a dob.
2011. febr. 11. 12:02
3/16 anonim válasza:
A 12:02 -nek
Honnan vetted ezt a sületlenséget???
A biztonsági reteszt 1 bimetál tartja zárva a működés alatt,hogy ne tudd kinyitni az ajtót és benyúlni,és balesetet szenvedni.Azért bimetál és nem elektromágnes mert ha kihúznád a gépet a bimetálnak a működési elvéből adódóan van késleltetési ideje.Gondolkozz 1 kicsit 1 ekkora átmelegedett tömeg 2-3 perc alatt mennyit hüll?
2011. febr. 11. 23:46
4/16 anonim válasza:
"alatt mennyit hüll"
Ez bizony nem hüll hanem hűl.
2011. febr. 12. 09:21
5/16 anonim válasza:
Sztem azért van ez a kis idő a nyitásig, mert bizony volt már olyan hogy kevés ruhával indítottam a mosógépet és már leállt a gép, de hallottam hogy még igencsak forog a dob a lendület miatt.Ezért biztos ami biztos, később nyitható a gép, a baleset veszély miatt.De sztem azon a 2 percen nem múlik semmi.
2011. febr. 12. 11:04
6/16 anonim válasza:
09:21-nek
A hűl szót tényleg elírtam bocs érte,kicsit felhúztam magam a "szaktanácson".De szerintem 1 helyesírási hibába még nem halt bele senki ellenben az emberi hülyeségbe már igen.Kinek nem inge persze ne vegye magára.
2011. febr. 13. 13:56
7/16 anonim válasza:
Csak azért, hogy a még forgó alkatrészek közé ne nyúlj. Sokkal egyszerűbb, és nem annyira költséges egy mechanikus bimetált berakni, mint egy elfordulást érzékelő bonyolult elektronikát. Inkább vársz gondolom két percet, mint húszezerrel többet fizess a gépért vételkor. Nem beszélve arról, hogy ha áramszünet van, vagy kihúzod a gép villásdugóját a dugaszoló aljzatból, megszűnik az elektronika védelme, és rányithatsz a forgó dobra, és kész a baj.
2011. febr. 13. 17:37
8/16 anonim válasza:
"és rányithatsz a forgó dobra, és kész a baj."
Ki az a hülye aki nem veszi észre ,hogy forog a dob és benyúl?
2011. febr. 13. 18:09
9/16 anonim válasza:
13.56! Tudom Te szakember vagy hagyd a "nyelvtanárt" csak ennyit tudott hozzászólni a feltett kérdésre /kollega/
2011. febr. 14. 08:20
10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én is erre gondoltam, csak azt nem értettem, ha már leállt a dob, minek kell 2-3 percet várni?
De akkor, tényleg egyértelmű - ha nem a program vége miatt áll le, hanem valami hiba folytán, (pl áramszünet, vagy kényszerleállítás) akkor szükséges, a biztonsági idő, mert még foroghat a dob.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!