Az A osztályos hűtők a legenergiatakarékosabbak? Mi alapján válasszak hűtőt?
Igen, az A legeneriatakarékosabb..
De fergeteges megtakarításra ne számíts.. Ha kiszámolod, hogyha kidobod a működő géped, és mennyit adsz az újért, és annak az ára hány évig fedezné a két gép fogyasztása közötti különbséget, elgondolkoznál. Kijön kb. 3-6 év.
Nem biztos, hogy 6 évig elmegy az új...
Amúgy mennyit eszik a pénztárcádból naponta? És honnan tudod. (Nekem van fogyasztásmérőm.. konnektorba be, abba a gép, így pontosan tudom. Meglepődnél egy PC-n)
Attól is függ mennyit nyitogatjátok, és azonnal becsukjátok-e, amikor kivesztek valamit, vagy nem.
Az A++-osok is falják az energiát, ha sokat van nyitva.
Amit írnak az igaz, de a hűtők kapcsán azt is látom, hogy ez az élettartam rovására megy, jóval kevésbé tűrik a karbantartás hiányát és a normálistól eltérő feltételeket (hűtő télen a garázsban, vagy a kisméretű speizban, ahol alig van szellőzés).
Igen hamar "megsértődnek" és akkor már nem fogyasztják gazdaságosan a villanyt. Irány a bolt, újat venni.
Az orosz Szaratovom a telken, meg itthon a Lehel 25 éve megy... A szomszéd ezalatt már cserélte az 5 éves A++..-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!