Melyik hőfokszabályzót kell először befüzni?
Szaki ! Nekem is segíts !
Va egy ilyenünk : [link]
4 éves,nem megy az elektromos része,majd ha jó idő lesz,megnézzük.Szerinted a "fűtőszál" halott,vagy van valami védő ellenállás-féle,mint pl a kávéfőzőknél,ezen nincs hőfokszabályzó,csak gondolom egy hőrelé.
Ha "fűtőbetétes"..annyit már kiderítettem,hogy menetes,1200w-s,és háztartási gépalkatrész-boltban negyede az ára,mint a Szatmáriéknál. Állítólag az Olasz dolgokban nincs nagy "varia",általában csereszabatosak.
-Ha tudsz valamit hozzáfűzni,írj légyszí !
Utolsó válaszolónak/kérdezőnek!
Ugyanúgy van benne hőkorlátozó(és ha jól emlékszem hőfokszabályzó is).Először ezt ellenőrizd le, működik e.A hőfokszabályzó/korlátozó egy egységbe van összeépítve(sajnos).Ahová a villamos vezeték csatlakozik az szerkezet lesz az.Kell lennie 1 kis gombnak-pööknel rajta, ha ki van ugorva csak nyomd vissza és jó lesz.
Ha nincs kiugorva és mégsem fűt akkor fűtőszálhibás.
Hát látatlanban ennyit tudok, jó lenne egy kép a villamos részről!Én is küldök képet, ehhez hasonlónak kell rajta lenni, ha ráismersz ír [link]
Nem bontottuk még meg...majd a tavasszal.
Ilyenkor amúgy is fával fűtünk. Az elektromos része tavasszal,nyáron és ősszel "kell",amikor "csak" melegvíz kell,fűtés nem a fürdőben.Nincs benne kivülről állítható hőfokszabályzó,csak a füstcsőkivezetés innenső oldalán a tetején egy visszajelző lámpa.
Valószínüleg a borítás alatt lesz a hőfokszabályzó pici állítókája(olasz bojlerek 90%-nál így van), az mellett pedig a hőkioldó reset gombja.
Ha gondolod később is kérdezhetsz, írj az adampeti@citromail.hu-ra bármikor, az a szervízem E-mail fiókja!
Bocs de ez lemaradt!Az aktív anód amire te gondoltál, szerintem legalább is az a boyler BELSEJÉBENN található nem pedig csőben feldugva.Azért kell belül lenni hogy a vízzel reakcióba lépve megkösse a benne lévő sókat és egyébb vízkővesedést okozó anyagokat.A régi szériákon az alaplapon volt 1 nyolcas furat és átmenő csavar+ 2db prespán alátét tömített, az új alaplapokon belül van 1 12-es anya hegesztve ebbe megy egy 12/8-as toldó, bele az anód.Az alaplapon valóban két levakított cső van a hosszabba megy a kapilláris csöves szabályzó+ korlátozó, a rövidebbe ment régen a"bimetálos" korlátozó.
Szerintem ezt a boylert elégé kiveséztük:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!