Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Melyik hőfokszabályzót kell...

Melyik hőfokszabályzót kell először befüzni?

Figyelt kérdés
120 literes hajdu bojleről van szó.
2011. jan. 6. 15:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szaki ! Nekem is segíts !

Va egy ilyenünk : [link]

4 éves,nem megy az elektromos része,majd ha jó idő lesz,megnézzük.Szerinted a "fűtőszál" halott,vagy van valami védő ellenállás-féle,mint pl a kávéfőzőknél,ezen nincs hőfokszabályzó,csak gondolom egy hőrelé.

Ha "fűtőbetétes"..annyit már kiderítettem,hogy menetes,1200w-s,és háztartási gépalkatrész-boltban negyede az ára,mint a Szatmáriéknál. Állítólag az Olasz dolgokban nincs nagy "varia",általában csereszabatosak.

-Ha tudsz valamit hozzáfűzni,írj légyszí !

2011. jan. 7. 12:48
 12/18 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak/kérdezőnek!

Ugyanúgy van benne hőkorlátozó(és ha jól emlékszem hőfokszabályzó is).Először ezt ellenőrizd le, működik e.A hőfokszabályzó/korlátozó egy egységbe van összeépítve(sajnos).Ahová a villamos vezeték csatlakozik az szerkezet lesz az.Kell lennie 1 kis gombnak-pööknel rajta, ha ki van ugorva csak nyomd vissza és jó lesz.

Ha nincs kiugorva és mégsem fűt akkor fűtőszálhibás.

Hát látatlanban ennyit tudok, jó lenne egy kép a villamos részről!Én is küldök képet, ehhez hasonlónak kell rajta lenni, ha ráismersz ír [link]

2011. jan. 7. 17:15
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem bontottuk még meg...majd a tavasszal.

Ilyenkor amúgy is fával fűtünk. Az elektromos része tavasszal,nyáron és ősszel "kell",amikor "csak" melegvíz kell,fűtés nem a fürdőben.Nincs benne kivülről állítható hőfokszabályzó,csak a füstcsőkivezetés innenső oldalán a tetején egy visszajelző lámpa.

2011. jan. 7. 17:37
 14/18 anonim ***** válasza:

Valószínüleg a borítás alatt lesz a hőfokszabályzó pici állítókája(olasz bojlerek 90%-nál így van), az mellett pedig a hőkioldó reset gombja.

Ha gondolod később is kérdezhetsz, írj az adampeti@citromail.hu-ra bármikor, az a szervízem E-mail fiókja!

2011. jan. 8. 09:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Ok ! Köszi..L.K.-->Szeged.
2011. jan. 8. 15:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Kedves kollega! Mivel én is szakmabeli vagyok kisegítenélek egy picit, nem kioktatnálak ! Írtad hogy nincs a korlátozón érzékelő patron, a régi típusokon valóbann nincs csak bimetál ,ez így igaz, de az újabbakon a biztonsági korlátozó valóban kapilláris csöves ugyan úgy mint a szabályzó.Ő a rövidebb a szabályzó pedig a hosszabb, ezt kell feldugni először majd a korlátozót és a fűtőszál M5-ös csavarján rögzíteni.Viszont abban tévedsz hogy a bimetált az áthaladó áram fűti. Mindkét típusnál a bimetált vagy gázt a víz melege tágítja növelve a "hosszát" és az a változás működteti a megszakító mechanizmust.A legújabb Hajduk olasz mintára készülnek egybe építve a szabályzó és a korlátozó. Ismétlem nem kioktatásnak szántam!!!
2011. jan. 23. 04:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Bocs de ez lemaradt!Az aktív anód amire te gondoltál, szerintem legalább is az a boyler BELSEJÉBENN található nem pedig csőben feldugva.Azért kell belül lenni hogy a vízzel reakcióba lépve megkösse a benne lévő sókat és egyébb vízkővesedést okozó anyagokat.A régi szériákon az alaplapon volt 1 nyolcas furat és átmenő csavar+ 2db prespán alátét tömített, az új alaplapokon belül van 1 12-es anya hegesztve ebbe megy egy 12/8-as toldó, bele az anód.Az alaplapon valóban két levakított cső van a hosszabba megy a kapilláris csöves szabályzó+ korlátozó, a rövidebbe ment régen a"bimetálos" korlátozó.

Szerintem ezt a boylert elégé kiveséztük:)))

2011. jan. 23. 05:07
 18/18 anonim ***** válasza:
Van egy hőfokszabályozó, és egy hőkorlátozó. (Ha a hőfokszabályozó elfelejtene kikapcsolni, ne fűtsön túl a fűtőszál.Először a hőkorlátozót, aztán a hőfokszabályozót tedd be.
2011. márc. 8. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!