Hűtőszekrény alacsony szobahőmérsékleten miért áll le?
Elindulni el fog! De a kompresszorban lévő olaj meg van dermedve és ez károsíthatja a kenést! Nehezebben is indul mint télen az autó. Jobban elhordja az olajat a rendszerbe! A hűtő tartós +15 alatt már nem szívesen dolgozik! A "lekondenzáláshoz" nem jó a nagy hideg! A benne lévő gáz halmazállapot változásokat is jelentősen befolyásolja a tartós hideg!
Szóval nem tesz jót neki!
Az előttem szólónak: mire el kellene indulnia, ahhoz az kell, hogy a belselyében fölmenjen a hőmérséklet. Az általában kintről jut be. Ha kint melef van, akkor meg nem gond.
Ha kint hideg van, akkor bent is, így nem megy a motor.
Tehát nem lesz semmi baja. Te arra gondolsz, mi lenne ha ilyen hidegben járna a motor. De nem fog. :)
Nekünk a garázsban van egy kb 12 éves hűtő. A garázy fútetlen, télen mínuszok is vannak. A hűtő már november óta nem fogyaszt, mivel nincs miért. Tavasszal el szokott indulni, mint eddig is ...
Azért van megadva minimum hőmérséklet, mert másképp nem működne az auto defrost.. Miénknél ez +5 fok. Egy szenzor méri a hűtőfelület hőmérsékletét amíg ez alatt van addig nem kapcsol be mivel akkor nem olvadna le (jegesedne).
Na most egy kombinált hűtőnél ez szopóka. 3 fokos helyiségben ugye 5 fok alatt nem kapcsol be, de a fagyasztó rész meg szépen leolvad..
Remélem érthető volt.
Köszi a kioktatást! :)))
Háztartási hűtőgép szerelő a szakmám! Több évig voltam vállalkozó is! Villanyszerelő vizsgám után tettem le, ....nem OKJ gyorstalpalón!
Zömében kis hűtőztem ebből sokat vidéken!
Ott a csehóban a te általad felvázolt esettel hencegtek egymásnak, hogy milyen energia takarékos a ládájuk a mínuszos garázsban! A végén nálam kötöttek ki könyörgősen és érthetetlenül! :))) Kifogtad a géped, én azt írtam hogy nem használ neki....
A hűtőgép gyárak fel vannak készülve szélsőséges üzemeltetésre! A Lehel arab exportra is készített masinákat jobb anyagokból és jobb szigeteléssel!
A hideg körülményekre is készítenek kompresszorokat, jobb olajjal és más anyagokkal! Igaz jóval drágábban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!