Vaslapos régi villanytűzhely az nagyon sokat fogyaszt, ugye?
A kerámialaposnak is szinte ugyan az a fogyasztása, viszont kevesebb energia fogy azon oknál fogva hogy jobb a hatásfoka és kevesebb ideig használod.
Viszont azt valóban jól sejted hogy az indukciós lapok fogyasztanak lényegesen kevesebbet.
szerintem ami neked van, csak úgy zabálja az áramot, ha újat vesztek akkor érdeklődj az üzletben (ahol vennéd) az újabb már kevesebb áramot használnak fel
szerintem!!
villany tűzhelynek sose lesz 100%-os a hatásfoka. ez totál hülyeség
indukciós tűzhely rendelkezik a legnagyobb a hatásfoka mivel az csak a fém edényt melegíti önindukció alapján.
gáztűzhely ~ 30-40 %
villanytűzhely ~ 50-55 %
indukciós melegítő ~ 80-90 ! %
Az öntöttvaslapokat még pluszban fel kell fűteni, és csak ezután melegíti az edényt, és utánna az ételt.
Költség szempontjából az első a gáztűzhely, utánna az indukciós, és utánna a hagyományos főzőlapos.
Sajon itt gázt nem tudunk használni, max palackot hozathatnék, de annak hely sem lenne, meg tuti, ha meglátnák a szomszédok az ég a földdel összeérne, hogy fel fogunk robbanni.
Egyelőre annál maradtam, hogy hozatom a főtt ebédet, mert amúgy sem drága, kényelmes, ehhez a tűzhelyhez képest meg valóságos spórolás. Ha egy kicsit több pénzem lesz, akkor veszek egy indukciós lapot, meg hozzá való edényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!