Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Automata kávéfőzőből van...

Automata kávéfőzőből van olyan ami kevésbé igényes a gondozást illetően?

Figyelt kérdés

Teszem azt nem csak speciális (és drága) tisztító tablettával lehet kitisztítani, hanem másfajta vízkőoldóval is, stb.

Krups esetén futottam bele ilyen modellbe. (Csak picit résbe lehet csúsztatni a hozzá való tablettát) Most próbálnék olyat keresni, ami ebben a kérdésben rugalmasabb.

jan. 19. 23:10
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha a víztartályba teszel ecetes vizet és lefőzöl üresen 1-2 "kávét", az nem tisztítja ki?
jan. 20. 00:28
 2/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
0%
Víztartályba ecetes víz is megoldja, csak utána főzd át sima vízzel is.
jan. 20. 08:05
 3/10 A kérdező kommentje:
1,2: milyen típusú gépetek van?
jan. 20. 08:15
 4/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nekem van Dolce Gusto kapszulás, Klarstein félautomata, Nespresso kapszulás.
jan. 20. 08:17
 5/10 anonim ***** válasza:
31%

Most akkor mi a kérdés? Gondozásmentes gép nem létezik. Vagyis de: instant kávé.

Karbantartáshoz vizsont nem feltétlenül kell a "gyári" tisztító folyadék.

Nyugodtan használhatod az olcsóbb tisztító folyadékokat, csak arra ügyelj, hogy ecet ne kerüljön a gépbe, mert az lesz a legdrágább az összes közül.

A zsírtalanító tabletta szerintem felesleges, jobban jársz ha időnként szétszeded a kifolyó részt, illetve a főzőegységet, a zsíros piszok ott gyűlik fel. Egy rossz fogkefe kell és egyszerűen elmosod az alkatrészeket a csap alatt.

jan. 20. 10:02
 6/10 anonim ***** válasza:
73%

#1, #2 Miért írtok ekkora baromságot?! Az automata gépeket TILOS ecettel kifőzni, mert az ecet túl agresszív és tönkreteszi a belső alkatrészeket. Ez nem egy Szarvasi, aminél jó volt az ecet!

#4 A kapszulás az teljesen más tészta! Egyébként a legnagyobb baromság, mert a gép ugyan olcsó, de a kapszula irgalmatlan drága és baromi sok szemetet termel.

Kérdező: nekem Philips van, nincs vele túl sok baj. Jelzi, ha vízkőtelenítést kér, de nem kell a gyári folyadék, én az Eurinicsban szoktam Xavax folyadékot venni, ugyanaz a citromsavas cucc, mint a gyári, csak sokkal olcsóbb, ráadásul garanciát vállalnak rá.

Egyébként a vízkőtelenítésen kívül hetente kimosod a zacctálcát meg csap alatt átmosod a főzőegységet és kész.

jan. 20. 10:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Sajnos ha igazán jó kávét akarsz inni, akkor jó kávéautomatát veszel. És ennek saját kegyszerei vannak a tisztítási játékokhoz. Mert a víz vízkövesít, a kávé olajai (amiből a finom crema lesz) azok meg zsíros dzsuvát képeznek bizonyos helyeken, és azokat bizony el kell takarítani, különben előbb utóbb tönkre vágja a masinát a tisztítatlanság.

Sajnos ez egy ilyen játék, a speciális tisztításra is áldozni kell, néha nem is keveset, hogy igazán jó kávét ihass.

jan. 20. 10:33
 8/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Krups esetén futottam bele ilyen modellbe. (Csak picit résbe lehet csúsztatni a hozzá való tablettát)"

Keverednek a dolgok, az a Krups zsíroldó tabletta, ami egyébként helyettesíthető más zsíroldóval is, mint például:

ASPICO KP020

[link]

Ámbár felemás dolog, hatékonyan leoldja az alsó dugattyúszár-tömítés szilikonzsíros kenését is, amit viszont ajánlatos lenne pótolni, mert az a tömítés drága és a cseréjéhez is jól szét kell szedni a gépet.

Másik a savazás, ami a vízkő ellen van (alapvető háztartási kémiával nincsenek tisztában sokan).

Két külön program van zsíroldásra (lúgos tisztítás) vagy vízkőoldásra (savazás).

Krups esetében a gyári vízkőoldó is csak egy citromsavas tasak, amiből 10 %-os vizes oldatot kell készíteni, de azt már a víztartályba értelemszerűen.

Sok gyártó (mint a Krups is) tiltja a szulfonsavas vízkőoldót, pedig ilyen a Euronics szere is:

[link]

Hogy még érdekesebb legyen, ennél a gépnél is a savazás csak a gőzkört tisztítja, a kávés ág nem vízkövesedik, azt maga a kávé gátolja.

Ecettel annyi gond lehet, hogy egyes szilikongumi tömítések megduzzadhatnak, kilágyulhatnak tőle, meg a finnyás, a szagát nem bírja.

A Saeco-Philips főzőegység jól tisztítható manuálisan, illetve időnként zuhanyzással.

Krupsnak is megvan a technikája, csak kicsit szerelni is kell hozzá és akkor nem kell zsíroldózni.

jan. 20. 12:09
 9/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Arra nem tértem ki, a gépet lehet lágy vízzel is használni, kancsós vagy RO-vízzel például. A gépek saját vízlágyító szűrőbetétje helyett gazdaságosabb a Tesco Oval kancsós víztisztító.

Az ecetnél kimaradt egy szó: "meg aki finnyás, a szagát nem bírja".

jan. 20. 12:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Már ha olcsó vízkőoldás, akkor csakis citromsavas oldat, az ecet többet árt, mint használ.
jan. 21. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!