Új mosógépnél melyik program lehet nekem ideális?
Több, mint 15 éves mosógépemet cserélném le egy modernebb darabra, eddig úgy mostam, hogy színeseket egybe mostam a világosakkal, nem volt rá külön program stb, viszont szeretnék vásárolni magamnak egy Samsung mosógépet,
az alábbit:
Ennél melyik programon "szabad" egybe mosni a színest a világossal?
Mindegyik mosógépen találsz kímélőbb vagy kevésbé kímélő programot, egyrészt a mechanikai mosóhatás, másrészt hőmérséklet tekintetében.
Vannak olyan színes anyagok, ami aránylag jól tartja a színét, azaz kevés festékanyagot enged el, vagy szinte semmit. Másik meg többet.
Ha érzésre össze tudsz válogatni olyan színeset és fehéret, ami még aránylag megfér egymással, legfeljebb 40 °C hőmérsékleten és olyan programon, ami nem gyötri meg nagyon, akkor jól járhatsz.
Más esetben nem ajánlott.
Tehát ez rutin, illetve fizikai érzék kérdése is szerintem, meg rá is lehet fázni az okoskodással néha.
Esetleg lehet kísérletezni ilyennel is:
Sose mosunk színes ruhát a fehérekkel együtt!
Azt gondolnám ez alap mindnekinél. Tévedtem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!