Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Létezik vékony TV kábel ?

Létezik vékony TV kábel ?

Figyelt kérdés
Sajnos akárhogy keresem, sehogy sem találok olyan tv kábelt (antenna/koax kábel) ami nem a rendes merev, vastagabb fajta hanem kimondottan vékony és hajlékony. Létezik egyáltalán ilyen? Köszi előre is.

dec. 29. 00:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Ilyeneket keress RG59 RG11 Telas40 Telas88 Telas745
dec. 29. 01:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs, szabvány méret.
dec. 29. 02:58
 3/10 Szirty ***** válasza:
0%

"Nincs, szabvány méret."

Valamennyire csak van talán. Különben ezer féle F csatlakozó méret lenne mindenféle átmérőhöz.

dec. 29. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha ablakon akarod átvezetni, arra van rövid lapos.
dec. 29. 08:44
 5/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Létezik 75 ohmos koaxiális kábel vékony kivitelben, legalábbis régebben kapható volt némelyik szaküzletben. Nekem is van 5 mm átmérőjű, ha jól emlékszem, csak most nem vagyok ott, hogy pontosabban lemérjem.

Kellemesen hajlékony, fehér színű, réz harisnyával, a belső ér sodrott és vékony, ami F-csatlakozóhoz alkalmatlan (hivatalosan, de én azért beletrükköztem annak idején, saját célra vállalható, idegennek nem annyira). Vagy másfajta csatlakozó szerelhető / forraszható rá.

Vagy van még néhány VHS tartozék is a lomtárban, ami rövidebb, de komoly japán minőségi kábelek, azaz hiába vékony, mégis korrekt.

dec. 29. 10:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Milyen az a sodrott ér? Coaxban egy darab vastag mag van. A kérdezőt arra beszélitek rá, amire akarjátok, de biztosra mondom, hogy a jelszintet el fogja rontani. Ha nem tudja behúzni falban, akkor vezesse el kívül.
dec. 29. 11:29
 7/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
78%

Itt egy kérdés volt feltéve, amire lehetséges válaszok vannak.

Aki itt rábeszélést látni vél, talán rosszul értelmez valamit biztos.

Koaxiális kábel sokféle van, amit magyar kontexusban K-betűvel szokás írni.

Ennek rövidítése a koax., ahol elméletileg pont jelölné a rövidítést, bár ilyen finomságokra sokan nem adnak.

Koaxiális kábel annyit jelent, hogy hengeres kivitelű alapvetően (noha több ilyen is futhat párhuzamosan, egy kábelen belül), van neki egy központi ere és körben vannak további rétegek.

Az elektronika világában sokféle van ebből, még az üvegszálas kábel is koaxiális.

A központi ér lehet tömör, ami általánosan használatos a kábeltévés rendszereken (nem cábeltévé), de létezik éppen sodrott belső erű koaxiális kábel is.

Ez biztos, nekem is létezik a lomtárban több dolog.

-------------------

Idézet:

[link]

koaxiális

koaxiális – ‘közös tengelyű’: koaxiális kábel.

Műszaki szakszó a latin co(n)- (‘együtt’) és axis (‘tengely’) elemekből.

dec. 29. 11:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyféle coax van erre a célra. Ezek nem lehetőségek, hanem mókolások nem szabványos kábellel. Coaxnál minden a jelszint. Még egy fali csatlakozó is el tudja rontani és utána nem érti a laikus, hogy miért rossz az adás.
dec. 29. 11:53
 9/10 Szirty ***** válasza:
45%

"Milyen az a sodrott ér?"

Több vékony, egymás köré sodort elemi szálból álló vezető ér.

Jellemző használati területe a fali csatlakozó és készülék, vagy két készülék összekötése.

A használat oka: jobban tűri a mozgatást, rendszeres hajtogatást.

Maga a sodrás a jelszintet nem nagyon befolyásolja szerintem.

dec. 29. 12:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek !
dec. 29. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!