Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Automata kávéfőzőben milyen...

Automata kávéfőzőben milyen sűrűn kell vízszűrőt cserélni és mennyi tisztító tabletta kell bele?

Figyelt kérdés

Gondolkodom a vásárláson, de amikor megláttam, hogy milyen áron van a tisztító tabletta és egy vízszűrő nagyon csalódott voltam. (Szerintem indokolatlanul magas ár, főleg a gyári esetén...)

Egy Krups EA810B70 amin gondolkodom.

De ha éves szinten ilyen költségek jönnek erre akkor nálam felejtős és jó lesz a karos.

Vagy mi ezzel gyakorlatban a tapasztalat?

Előre is köszi minden választ!

nov. 25. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
Vízszűrő nem muszáj, vízkőmentesítőből meg van olcsóbb verzió, ami ugyanolyan jó, de harmadannyiba kerül.
nov. 25. 21:54
 2/4 A kérdező kommentje:

1: Köszönöm a válaszod! Még nagyon gondolkodom, mert tetszik a gép is.

Nem tudom mennyi lehet 1 évre az ilyen költség.

nov. 26. 01:12
 3/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Krups gépekhez való Claris F088 vagy F08801 víztisztító betét nem jó irány, mivel aránytalanul drága, talán azért is, mert a szokásos betétekhez képest ólom és réz eltávolítására is tartalmaz ioncserélő gyantát.

De ez nálunk szükségtelen általában, jobban jársz egy kancsós víztisztítóval, amihez legolcsóbb a Tesco Oval betét, vagy az Auchan hengeres betétje, hozzávaló kancsóval. Utóbbi kisebb kapacitású, de épp annyit tud, mint az említett Claris.

A kancsós vizet pedig másra is tudod használni.

A Claris betét kapacitása vízkeménységtől függően 50-100 liter és 2 hónap után javasolják cserélni, mivel az aktív szénben baktériumok szaporodhatnak 3 hónap után.

De a Krups ciklusokat számol, ráadásul a kijelzős menü nélküli típusoknál (amelyiken csak LED-ek vannak) azt nem is tudod közölni a géppel, hogy használsz betétet vagy sem.

Ezeknél a vízkeménységet tudod 0-ra állítani, ebben az esetben 1200 ciklus után kérhet savazást például, de ebben is lehet kavarás a típusváltozatok között.

Ha kancsóból töltöd, akkor is 0 keménységet kell beállítani.

Mindemellett a Krups gépek sajátos hidraulikus rendszerrel működnek, a savazás csak a gőzkört érinti és a bojlerben is külön van egy gőzspirál.

Ahol a kávépogácsa felé halad a víz, egy másik spirálcső, amit savazni nem is lehet a gép saját programjával, egyszerűen nincs rá lehetőség. Más lehetőség van egyesek szerint, de az meg szakszerűtlen.

Úgyhogy ezt a típust normál vízköves csapvízzel én nem is használnám, hiába a gyártó ezzel nem törődik.

Úgy marad meg szép állapotban a bojler belseje, ha kancsós vízzel üzemel, illetve én reverz ozmózis vizet használok ehhez is, meg egy másik, Saeco automata gépemhez is.

nov. 26. 07:43
 4/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Pontosabban annyiban törődik a gyártó, hogy írják az utasításban:

----------------------------

A kávé ízének és készüléke élettartamának optimalizálása érdekében kizárólag a tartozékként értékesített „Claris - Aqua Filter System” patronokat használja.

30. ábra: Az üzembe helyezés hónapja és a patroncsere memorizálását (legfeljebb 2 hónap elteltével) lehetővé tévő szerkezet.

-----------------

A magyar fordításban a "szerkezet" a patronon lévő emlékeztető tárcsa beállítására utal.

"Kizárólag" pedig annyiban nem helytálló, hogy kancsós vízzel is ugyanott vagy, ráadásul úgy még a víztartályban sem áll be a vízkő.

nov. 26. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!