Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért jegesedik a hűtőszekrény?

Miért jegesedik a hűtőszekrény?

Figyelt kérdés

Mármint nagy hűtő van az albérletemben, vagy hogy hívják ezt, bérelt lakásomban, és amikor beköltöztem, ki volt húzva, ami kissé meg is lepett, gondoltam, már rég nem lakott a lakásban senki, aztán én meg persze bedugtam, örülök, hogy működik, de a nagy hűtőszekrény közepén, mintegy a hasa magasságában jég kezdett felgyűlni, és a dolgok is túl hidegek voltak nekem, úgyhogy lejjebb vettem az erősségét, és a legalacsonyabbra raktam, így is elég hideg...

Aztán egyszer csak, kb. fél évvel később egyszer csak hallottam egy nagy bummot, nem tudtam, hogy honnan jött, amíg ki nem nyitottam a hűtőt, és fel nem tűnt, hogy a belső hátára gyűlt elég nagy jégtömb egyszer csak leesett és letört, ledőlt, annak volt nagy bumm hangja. Két hatalmas jégtábla lett belőle, betettem a mosogatóba, hogy olvadjanak le, így is történt, de még mindig nem értem, hogy miért jegesedik, pláne pont a közepén?

okt. 24. 14:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert ott van a hűtőcsöve. Rossz az a masina, azért volt kihúzva. Te is húzd ki rendszeresen, engedd le mindig, a tulaj meg kenje a hajára.
okt. 24. 19:42
 2/7 qborka ***** válasza:

Valószínűleg már régi is a készülék.

Szerintem nem is javítható már.

nov. 13. 07:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Környezeti párát magába szívja nem záródik rendesen esetleg csukd be rendesen.
jan. 21. 14:04
 4/7 A kérdező kommentje:

Számomra érdekes és fura módon amióta egyszer leeresztettem, akkor, amikor kiírtam a kérdésem, azóta nem jegesedik. Ennek mi a logikája? Oké, lejjebb is vettem a hűtési erejét minimumra, és tényleg így is nagyon hideg.

Nem hiszem, hogy nem lenne jól becsukva, naponta használom és egyáltalán nincs teletömve, sőt, alig van benne vmi, és mindig jól becsukom az ajtót, talán csak azért jegesedett, mert túl hidegre volt állítva?

Mondjuk áprilisban költöztem be, októberben írtam ki, az fél év, október óta viszont még nem telt el másik félév, szóval nem tudom, hogy idén áprilisban jeges lesz-e, majd meglátjuk... :)

jan. 22. 08:38
 5/7 qborka ***** válasza:
Nyáron, a melegben jobban jegesednek.
jan. 22. 12:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Nahát! Érdekes. Miért?
jan. 23. 05:02
 7/7 qborka ***** válasza:
Régen voltam fizika órán és nem emlékszem 😅
jan. 24. 11:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!