Miért nem emel a 230V-os Güde csörlő?
14 napon belül elállhatsz a netes rendeléstől.
Üzletből vásárlásnál is minél hamarabb jelezd a problémát a vásárlás helyén.
Az nem ráz csak csíp szerintem. Váltakozóáram ráz, de ez valószínűleg csak a zavarszűrő kapacitásban maradó töltés. Mivel a kondenzátor a 230 V váltakozóra kapcsolódik, a feszültség 0 és a szinusz csúcsértéke között hullámzik.
gyök2 x 230 = 325 V a csúcsérték.
Hogy a kondenzátor milyen potenciálon marad, ilyen esetben attól függ, melyik pillanatban húzod ki. Tehát véletlenszerűen megállhat 0 - 325 V között.
A kellemetlen, de nem veszélyes jelenség kivédésére kisütő-ellenállást is szoktak gyárilag beépíteni, ha nem is minden esetben. Ez némi várakozás után kiderül, ha kisül "magától".
Tehát ez egy természetes, nem ritka dolog.
A mechanikát pedig bizonyára szét kellene szerelni és megjavítani.
Egyébként ez ránézésre szimplán elektromos készülék, elektronika nélkül.
Segédfázis-kondenzátor, irányváltó kapcsoló, indítógomb.
Előző? "Egyébként ez ránézésre szimplán elektromos készülék, elektronika nélkül." És mire néztél rá?
Kérdező: Küld vissza ahonnét vetted. Ha régebbi akkor szedd szét a mechanikáját.
Pontosabban így kerestem, előzőt csak most nyomtam mellé:
Igen a kézi egységben van egy 18 mikrós kondi.Kb. 8 éves, de szeretném megjavítani.Lehetséges, hogy a mechanikus részben keveredett valami össze, mert az elektromos részen nem látok semmi rendelleneset, csak az a furcsa, hogy a dugvilla rendesen ráz, kb. annyire mint amikor megérintem a 230-V-ot.
Bár mérés közben a feszültség folyamatosan csökken, a kondi erejével arányosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!