Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Két réz vezetékkel tudok...

Két réz vezetékkel tudok akksit tölteni?

Figyelt kérdés

Van itthon egy 18v akksi ami le van merülve de nincs meg a töltője viszont van egy parksideos akksim és töltöm arra gondoltam vezetékkel összekötném őket csak azt nem tudom melyiket tegyem pozitívra és negatívra

Két fázis vezeték vagy valami másik kombó ?

okt. 14. 16:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Jó lesz úgy
okt. 14. 17:20
 2/7 anonim válasza:
Persze, tudsz.
okt. 14. 17:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha van egy minimális töltés a lemerült akkudba aminek kéne lennie akkor egy mezei multiméterrel megtudod mérni melyik saru a pozitív ha nincs feljelölve esetleg, a töltőn meg ugyan ezt. Aztán nyilván a vezetéket is úgy kötöd hogy polaritásnak megfelelően.
okt. 14. 17:35
 4/7 BeefEater ***** válasza:

Ehhez tudni kellene, hogy milyen akku. Némelyik szerszám akkut előbb "töltési módba" kell kapcsolnia a töltőjének, hogy bármi is történjen. Ezt a fajtát nem fogod tudni csak egy pár dróttal tölteni.

A másik véglet, ha van 5 soros cellád és kész. Ezt elvileg tudod, de megfelelő töltésvezérlés nélkül könnyen felgyújtod vele a házad.

A fenti kettő véglet között valószínű megoldható.

okt. 14. 17:52
 5/7 A kérdező kommentje:
két darab cellás akkurol van szo akkor egy vezeték elég? pozitívot a pozitívra? Eddig amikor próbáltam már melegedett az akksi aztan széthuztam
okt. 14. 18:59
 6/7 A kérdező kommentje:

Na tehát az van hogy még hogy nem hagytam itthon egy fél perc utan lefüstolt aztan szetdurrant kigyulladt asztalon volt egy liter kevert benzin természetesen az mellet égett az akksi elvettem onnan szaladtam slágert nem gyulladt ki nagyon semmi aki ezt akarja az ne próbálkozzon velexd

4 es legközelebb megfogadom az ilyeneket

okt. 14. 19:09
 7/7 A kérdező kommentje:
jó hogy*
okt. 14. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!