Ricsi1977 kérdése:
Baj 36-37 fokra állítottam a konvektort?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Albérletbe adott lenne egy MIKA-6EU konvektor , bekapcsoltuk a fűtést és kaptam egy tippet gázostól hogy 45fokra tegyem a víz hőfokot nem kell 60-ra így is tettem, de még így is elviseletlen meleg van bent 😂 és bátorkodtam lejjebb venni a hőfokot , az nem lesz probléma, termosztáttal nem találkoztam sehol.. kérlek ne fujjogjatok le mert nem értek hozzá köszöböm!okt. 7. 23:27
1/6 Szervizmérnök úr válasza:
Lesz egy kis félreértés valószínűleg, 60 °C a HMV hőmérséklet (használati melegvíz) és a bal alsó sarokban egy csaptelep-ikon szerepel. Ez 30 °C és afelett állítható be.
Fűtési előremenő hőmérséklet 20 °C vagy afelett (nincs ikon).
Bővebben:
2/6 Szervizmérnök úr válasza:
...pontosabban egy radiátor-ikon látszik, de a jobb alsó sarokban.
3/6 Szervizmérnök úr válasza:
Később láttam a többi részét, idézet:
A készülék megfelelő működését szobatermosztát vezérli a beállított hőfok szerint teljesen automatikusan. A főégő ki-be kapcsolásával tartja a helyiség hőmérsékletét.
Az ideális vízhőfok radiátoros fűtés esetén 60-70 °C, padlófűtés
alkalmazása esetén 40-50 °C.
4/6 anonim válasza:
" termosztáttal nem találkoztam sehol.. "
Ez a probléma inkább.
A visszatérő hőmérsékletre szabályoz le, ami érthető módon már akkor történik, mire már megfőtt mindenki a szobában.
5/6 A kérdező kommentje:
Sajnos én is a termoszra gondoltam 😏 most maximum 40-42 fokig megy fel a radiátor , sokkal kellemesebb ,ez az átmeneti időszak rossz hogy hol meleg van hol hideg most is kikapcsoltam mert tök jó az idő…😅 végeredménybe akkor bajt nem csinálok nem?
okt. 8. 14:41
6/6 A kérdező kommentje:
Meleg víz nincs rá kötve csak fűtésre van összedurrantva a cuccos 😅
okt. 8. 14:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!