A konyhában az egyik prosztó bele csöpögött a víz és sercegett, sistergett. Lehet baj?
Tegnap este mikor kimentem a konyhába, azt hallottam hogy az elosztó sistereg, utána láttam, hogy belecsöppent egy kevés víz kihúztam a dugóból, majd hagytam 24órát száradni .
zárlatos lehet az elosztó, lehet-e még használni, vagy vegyünk újat?
Ilyenkor az elektrolitikus hatás miatt zöldes rohadás keletkezhet a réz anyaga következtében:
Így már nem használható megbízhatóan, mivel áthúzás, zárlat keletkezhet.
Víztisztítós ügynökök kedvelt trükkje, egy pohár csapvízbe belelógatni két elektródát, konnektorba bedugni (ez egy célra előkészített varázseszköz).
Tegnap erre nem tértem ki, a csapvíz természetes ásványisó-tartalma miatt vezetőképes (Ca / Mg karbonátok, vas, mangán), hevülni kezd és főleg utóbbiak egyfajta koszos-szürkés kiválást képeznek, a csaló ezzel szemlélteti, hogy milyen "koszos" a víz.
Ezzel szemben a reverz-ozmózis víztisztító ezeket kiveszi és a víz nem nagyon reagál a "kezelésre".
Persze, a víztisztító jó, nekem is van, csak nem ilyen szélhámosokon keresztül, hanem magam építettem, saját igényeknek megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!