Milyen automata kávégépet vennétek 100-200e között?
Most Nespresso kapszulás gépet használok. A gép ingyen volt, így "csak" a kapszulák árát fizetem ki. Napi 5 kávé az kb 950 forint/nap, így éves szinten ez 346.750ft.
Ezzel szemben egy automata kávégép ha jól értem kb 8g kávé / főzést használ, amivel ha még 7.500 / kg-ért is vásárlok kávít is, csak 109.500ft-ra jön ki.
Tehát simán megéri egy drágátt automata gépet vennem, ami ugyan úgy gombnyomásra, gyorsan csinálja a kávét, mint a nespresso gép.
Ha 5 éves távlatban nézem, akkor meg főleg megéri. Kb 2,5x kevesebbe kerül.
Viszont nem akarnék külön örlőt venni és kézzel csinálni, mert nekem hosszútávon megéri az idő spórolást.
Tapasztalatból mondom, hogy a darálós presszógép kb 2 év után szervízbe kerül, ahol 30-50 eFt a javítása. Akkor is, ha minden szervízfunkciót végrehajtottál, amikor a gép kérte az üzenőpanelen. Akkor megint dolgozik 2 évet. Utána tönkremegy. Szóval ne nézd 5 éves távlatban, csak 4. És adj a gép árához félidőben adj egy 50 ezer forintos szervízt.
A jelzett árkategóriában esetleg ezt a típust ajánlanám: [link] ha szereted a cappuccinót. Könnyen kezelhető tejhabosító van középen rajta, és jó tejhabot csinál tejből is és magokból előállított tejitalokból is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!