Vízköves a vízforralóm. Valami tipp vízkőoldásra?
Figyelt kérdés
Nem akarok vegyszert használni. Az ecetet próbáltam már de nem az egészet szedte le. Esetleg más fajta ecet vagy tipp?aug. 27. 14:41
1/8 anonim válasza:
Ne hidegen, forrald az ecetet. Katalizálja a folyamatot a hő.
2/8 Közveszélyes Kontár válasza:
szodabikarbonaval dorzsold at elobb
aztan ecetezhetsz
de heves reakcio miatt elotte szodabk nagyjat jobb lemosni
3/8 anonim válasza:
Én citromlével szoktam. Kevésbé undorító, mint az ecet, és nagyon is hatékony.
5/8 anonim válasza:
Ecet. 1-2 deci, meg mellé ugyanennyi víz. Bekapcsolod, felforralja, kikapcsol és hagy úgy kicsit. Aztán öntsd ki és 2-3x forralj benne vizet hogy kimosd belőle az ecet szagát.
Vigyázz, ne szagolj bele a fottó ecetgőzbe, mert az agyadat is ki fogod fújni az orrodon :D
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat kipróbálom a tippeket!
aug. 28. 00:16
7/8 anonim válasza:
A víz csak felhígítja, nem javaslom! Mi itthon úgy ahogy van, töményen használunk 20%-os ételecetet. Beleöntjük annyira, hogy ellepje a vízkövet, néhány órát állni hagyjuk benne, és jó is!
8/8 anonim válasza:
Ha felforralod akkor a higított ecet is bőven jó. Sőt a nagyobb mennyiségű felbugyogó folyadék eléri azt a vítkövet is ami a tartály oldalán van, azt is leszedi. A gőze pedig fertőtleníti az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!