Indukciós főzőlap beszerelésekor ajánlott (hőálló) szilikonnal körbehúzni a főzőlapot?
hol a melegito feluletenel?
vagy az egesz szeleinel? hogy ne folyon, hulljon ala semmi?
ez utobbit lehet
de a melegito feluletet nem szabad megvaltoztatni sehogy
Nem, semmiképpen.
Hanem magát a pulton kivágott nyílást, ahol a nyers pozdorja vágat van, azt kend be akármilyen közönséges szilikonnal, hogy ha folyik valami, akkor ne szívja fel és dagassza szét a pultot. Ha megszáradt, visszarakod a lapot és kész. Szokott rajta gyárilag egy puha tömítő rész lenni, vagy mellékelik hozzá öntapadó formában, az elegendő védelmet nyújt.
Én soha nem rögzítem be a lapot a pultba, a saját súlya a helyén tartja. Így amikor szükséges, meg lehet emelni és körbetörölni. Igen, jön a következő kérdés, hogy akkor meg mozog a lap, meg nem áll egyenesen, stb. Úgy vágom ki a helyét, hogy a kivágásba tekert csavarok fejével be lehessen állítani a megfelelő helyzetbe, és nem csúszkál, nem mozog.
A párom már megtanulta, ha szétfolyik valami, az egyik odalt megemeli, fakanalat aláteszi, töröl, ha megszáradt, visszaengedi a helyére, vagy engem megkér, hogy csináljam meg.
Már számos konyhát építettem, és a visszajelzések szerint ez jó megoldás, különösen akinek már volt lap javítás vagy csere, az értékelte igazán.
"Körbe ne kend szilikonnal a kivágást! A szilikon nem hőálló."
Be kellene vezetni, hogy a válaszadók először olvassák el a feltett kérdést a lap tetején.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!