Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Indukciós főzőlap beszerelések...

Indukciós főzőlap beszerelésekor ajánlott (hőálló) szilikonnal körbehúzni a főzőlapot?

Figyelt kérdés
aug. 20. 16:02
 1/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

hol a melegito feluletenel?

vagy az egesz szeleinel? hogy ne folyon, hulljon ala semmi?

ez utobbit lehet

de a melegito feluletet nem szabad megvaltoztatni sehogy

aug. 20. 16:29
 2/7 A kérdező kommentje:
A széleinél, hogy ne folyjon be alá az étel, víz stb.
aug. 20. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Nem, semmiképpen.

Hanem magát a pulton kivágott nyílást, ahol a nyers pozdorja vágat van, azt kend be akármilyen közönséges szilikonnal, hogy ha folyik valami, akkor ne szívja fel és dagassza szét a pultot. Ha megszáradt, visszarakod a lapot és kész. Szokott rajta gyárilag egy puha tömítő rész lenni, vagy mellékelik hozzá öntapadó formában, az elegendő védelmet nyújt.

Én soha nem rögzítem be a lapot a pultba, a saját súlya a helyén tartja. Így amikor szükséges, meg lehet emelni és körbetörölni. Igen, jön a következő kérdés, hogy akkor meg mozog a lap, meg nem áll egyenesen, stb. Úgy vágom ki a helyét, hogy a kivágásba tekert csavarok fejével be lehessen állítani a megfelelő helyzetbe, és nem csúszkál, nem mozog.

A párom már megtanulta, ha szétfolyik valami, az egyik odalt megemeli, fakanalat aláteszi, töröl, ha megszáradt, visszaengedi a helyére, vagy engem megkér, hogy csináljam meg.

Már számos konyhát építettem, és a visszajelzések szerint ez jó megoldás, különösen akinek már volt lap javítás vagy csere, az értékelte igazán.

aug. 21. 04:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem adtak hozzá valamilyen gyurmaszerű anyagot, azt tette a szerelő a fözőlap szélei alá. Nem folyik alá semmi, mégis könnyen cserélhető ha tönkremegy.
aug. 21. 10:55
 5/7 Golo78 válasza:
A főzőlaphoz adnak tömítést azt érdemes használni.De ha esetleg valamiért mégsem adnának hozzá az OBI-ban lehet kapni nem egész ezer forintért.
aug. 25. 07:36
 6/7 anonim válasza:
Körbe ne kend szilikonnal a kivágást! A szilikon nem hőálló.
aug. 26. 06:00
 7/7 anonim ***** válasza:

"Körbe ne kend szilikonnal a kivágást! A szilikon nem hőálló."

Be kellene vezetni, hogy a válaszadók először olvassák el a feltett kérdést a lap tetején.

[link]

aug. 27. 04:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!