-13 fokon még biztonságos a mélyhűtő?
Figyelt kérdés
A régi hűtőm fagyasztójában már csak ekkora a hőmérséklet, de még egy ideig nem tudom lecserélni. Ezen a hőfokon még tárolhatok benne pl. húst?júl. 26. 11:13
1/5 anonim válasza:
hát tárolj de egyes húsok érzékenyebbek a hőmérséklet változására azzal legyél tisztában
3/5 anonim válasza:
Szerintem is legalább -18-nak meg kellene lenni. Valameddig biztosan eláll benne főleg egy lefagyasztott hús, de félteném ha nagyobb értékről volna szó.
4/5 anonim válasza:
Egy két napot vagy néhányat kibír a hús, de hosszú távon a minusz 20 fok a jó.
5/5 anonim válasza:
Mi 2 hűtőszekrényt használunk. Egyik egy fagyasztóláda, -20°C-ra beállítva. Másik egy kombinált hűtő, alul fagyasztó résszel, felül sima nem fagyasztó. Az alsó része -14°C-ra van beállítva. Ott azokat az ételeket tároljuk, amik fagyasztósak de jóval a szavatossági ideje előtt (ami általában -18°C-on történő tárolás mellett értendő) elfogy. Pl. fagyasztott pékáruk. Szóval jó lehet a -13°C is, de figyelembe kell venni hogy a szavatossága ezen a hőmérsékleten az ételeknek jóval kevesebb lesz mint mondjuk -18°C-on. Ha ezzel együtt tudtok élni, akkor semmi gond nincs vele, mi sem véletlenül nem engedjük -14°C alá, mert felesleges ilyen felhasználásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!