Mi lehet az oka annak, hogy a SES 4900SS kávéfőzőm nem szívja fel a vizet?
Most vettem, teljesen új. A vízszűrőt be kell áztatni öt percig használatba vétel előtt. Miután ezt megtörtént, akkor is úszik a vízen (közben lenyomtam). Ha át akarom öblíteni, vagy lefőznék kávét, csak zörög ütemesen a pumpa, de semmi víz nem jön, de gőz sem. Viszont felforrósodik a gép.
Mindent pontosan szereltem össze.
Mi lehet az ok és megoldás?
Először szűrőbetét nélkül kellene beüzemelni, attól még nem fog bevízkövesedni.
A víztartály legyen tele.
Indíthatod felrakott szűrőkarral és anélkül is, ahogy jobban elkapja a vizet. A vibrációs vízpumpát szárazon járatni nem szabad túl sokáig.
A szűrőbetétet egy nagyobb edény vízben kell alaposan átmozgatni, ahol minden irányba tudod forgatni, légbuborékot "kirázni" belőle.
Köszi! Szűrő nélkül már működik. Sokszori próbálkozásra kezdett el gőz jönni. Elején csak letiltott, mert túlmelegedett, és csak 2-3 csepp jött ki.
A szűrű még mindig úszik. Annyit rázogattam, mozgattam, hogy attól már minimum hatszor öröme kellett volna lennie.
Első használatnál légteleníteni kell a rendszert.
Teszel egy poharat a gőzkar alá
Bekapcsolod, átváltod gőz állásba, kinyitod a gőz szelepet.
Hagyod felmelegedni, jönni fog a gőz, aztán amikor pisilni kezd, elzárod a szelepet, visszakapcsolsz normál (kávéfőző) állásba és kiengedsz némi vizet a főzőegységből. A karos szűrő ne legyen a helyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!