Hogyan tudnék bazi nagy indukciót generálni a 220as hálózaton, hogy zavarja a szomszéd lakás hifijét?
Régen a családi házban anyám turmixolt a konyhában és 10 méterrel arrébb lévő szobámban zavarta a TV- és a Hifimet. Így sercegett a hang.
A mellettem lévő lakásban kb 4 méterre van a hangfal. Hogyan tudnám azt a sercegést előidézni náluk?
Beszélni nem lehet velük, mert önzőek, nincs bennük empátia. Így hát bennem se lesz 😊
Arra gondoltam egy 1 amperes, 3 tekercses egyenáramú motort sorba kötök egy diódával és egy 100 wattos trafóval. A motor forgása miatt folyamtosan megszakad az áramkör és a trafó ilyen gerlyesztést vagy ilyesmit csinálna nem ??
Már rákerestem mindenhol, van-e ilyen jammer, de nincs. Csak rádiofrekit lehet zavarni.
Bérlők vagy tulajok?
Nálam bérlő csinálta ezt. Egyszer szóltam, másodjára lementem és kivettem a biztosítékot a villanyóránál (régi porcelán biztik voltak). Aztán még mindig nyomatta, úgyhogy szóltam a társasházkezelőnek és a lakás tulaja kirakta őket.
Ha ő a tulaj, akkor marad ez: [link]
Tulajt megkeresni
Közös képviselőt megkeresni
Társasház kezelőt megkeresni
Ha szükséges, rendőrt hívni
A többi csak önbíráskodás lenne és magad alatt vágnád a fát
Nem hiszem, hogy szavakkal bármit is ellehetne érni ezeknél. Ilyen ösztönlény szerűségek. Még kilakoltatni sem tudnák őket, mert már szült egy puját a 17 éves csaj. Lehet az apjától van....
Lehet, hogy nekem kell akkor mennem. De azt relés cuccot kipróbálom, csak 1-2 ezer forint a hestorban.
Rendőrség és önkormányzat(közterület-felügyelet) az, akikhez tudsz fordulni a csendháborítás kapcsán, miután velük nem jutottál megoldásra. Fontos lenne, hogy tényleg beszélj velük, bármennyire is analfabéták, meg kell próbálni.
A lényeg az, hogy csendháborítás lehet nappal is, nem csak éjszaka. És nem csak a hangosság miatt, hanem a konstans zaj miatt is.
Az tény, hogy a fenyegetésekből általában nem értenek az ilyenek, a figyelmeztetésből sem. A megoldás az, ha többen és többször is kihívjátok rájuk a hatóságokat. Amikor már bírság jön, akkor kezdenek tanulni az ilyenek, mert a bírság már nem kikerülhető.
Nem vagyok jogász, szóval nem fogom tudni megtalálni neked a konkrét jogszabályt. Szóval van egy ilyen átlagos „állami” szabályozás erre, ami különböző értékeket szab meg a lakóövezetekre, ipari övezetekre, stb... és akkor ettől eltérhet a helyi, önkoris szabályozás a szigorúbb irányba (bár ez nem gyakori, és kb a fűnyírás+flex kombót ütik ki vele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!