Benzines vagy gázolajos jobb aggregátor? Egy 90-négyzet méteres lakás áramellátásához? Egy ilyen már elég lenne?
Kiszámoltad már, hogy ez mennyit fogyaszt? Akár csak a kisebbik (4,2 kW-os is)? Egyébként egy lakáshoz inkább ez passzol, nem a 16 kW-os utánfutós dög... Ez a 4,2 kW elég is lehet, ha villanybojler, elektromos tűzhely nincs a házban.
Egy áramfejlesztőhöz használt szerkezet a legtöbb esetben 313 g/kWh üzemanyagot fogyaszt. Vagyis ennyi üzemanyag mennyiség szükséges ahhoz, hogy 1 kW teljesítményt elő tudjon állítani a gép egy órán keresztül. De miként számolható ki ezek alapján, hogy mennyi üzemanyagra lesz szükségem? A fenti példánál maradva így tudjuk kiszámolni: A fogyasztás literben úgy számolható ki, hogy a grammot szorzom a teljesítménnyel, a generátor hatékonyságával és az időtartammal, ameddig működtetni szeretném.
Ha a te 4,2 kW-os géped napi 16 órát megy negyed gőzzel (pl. csak a hűtőnek kell áram), másik 8 órában meg háromnegyed gőzzel (tehát 16 órán át 1 kW-ot, 8 órán át 3 kW-ot ad le), akkor neked lesz 1 nap 32 kWh fogyasztásod. A fenti 3 deci üzemanyaggal ez 10 liter egy napra. Közel 7 ezer Ft egy napra. Egy hónapra 210 ezer. Tegyük fel, hogy fele ennyi áram is elég lenne... ez még mindig 100 Ft feletti villanyszámla (gázolajban kifizetve). És akkor a nem 100%-os hatékonyságot még nem is vettem figyelembe...
Arról nem is beszélve, hogy mit szólnak a szomszédok a folyamatosan nagy zajjal működő aggregátorhoz. Vagy épp te hogy alszol mellette?
Sőt, ha egyébként meg a lakás rá van kötve az elektromos hálózatra, akkor az áramszolgáltatóval engedélyezetetni is kell az aggregátor használatát.
Szóval ez nem tűnik egy életképes opciónak. Hacsak nem a zombi-apokalipszis utánra készülsz...
Nem csak kíváncsi volttam rá a számítás teljesen meggyőzőt köszönöm!
Tanyára lenne, egyenlőre még nincs áram rajta.
Gondolttam még felújítom addig ez menne majd ha beválik akkor mint kiegészítő maradna.
Mi építkezésen használjuk, van benzines honda (ajánlom) és dízel gépünk is (utánfutós).
A hondával kb. 500 Ft-ra jön ki 1 kWh áram. (45 ft most a vezetékes)
Ezeket a Scheppach néven futó gagyikat kerüld el, nem tudják a ráírt teljesítményt, cserébe viszont nem tartósak és 2 év múlva alig lehet alkatrészt kapni hozzá. Honda vagy Heron hogyha tényleg napi szinten használni fogod.
Igen én is valami japán márkában gondolkodom csak mire kiépítem a vezetékes rendszert addig is haladni akarok. Azért kérdeztem az aggregátort és ha már itt van akkor hogyan válna be mint rásegítés a hálózatra. De olvasom az nem igazán lehetőség.
4-esnek bírom a füstöt!
mert egy ilyenre gondolttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!