Ha a sütő legaljára teszek egy öntöttvas tepsit és abban sütök pizzát, az árthat a sütőnek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem ajánlott, sérülhet a bevonat.
Meg amúgy mi értelme? Csak odaégne az alja, miközben a teteje még nyers.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Semmi baja nem lesz a sütőnek #1-es, ha nem húzogatja az alján az ötöttvasat csak beteszi.
Hagyd felmelegedni 250 fokra, és tartsd hőfokon vagy 5-10 percet, hogy mindenütt, ne csak a fűtőszálak mentén legyen forró. És utána vesd be a pizzát bevetőlapáttal.
[A kovászos kenyerem is szépen megsül a hőlégkeveréses villanysütőben, pedig annak is jó lenne a kemence :-) ]
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Pizzasütés akár vason akár kövön nem így megy ahogy szeretnéd. Ezeket a dolgokat elő kell melegíteni, vagyis önmagában fél-1 órát max hőfokra tekert sűtőben hagyni. Ezen felül is akkor kapod a legjobb eredményt, ha az előmelegített követ,vasat inkább a sütő felső harmadában használod, alsó-felső sütést használva.
Ahogy te szeretnéd, úgy az alja megég, a feltét meg nyers marad, pont úgy ahogy a régi gázsűtőben nagyanyáink kokszosra sütötték a pogácsa alját.
Sokat sütök elektromos sütőben, pizzakövön pizzát, és nekem ez a technika vált be a legjobban, ja,és végig megy a legkeverés. Plusz tanács,hogy amennyiben mozarellát használsz, akkor azt érdemes széttépkedni, és óvatosan több fokozatban megmikrózni, majd kinyomkodni belőle a vizet. Sajnos a sütő hőfoka kevés,hogy elpárologjon az összes nedvesség,ami kijön belőle, és csak eláztatja a tésztát, így viszont jó eredményt kapsz 😉
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Minimum 100 celsius fokkal vagyunk a szükséges hőfok alatt, ezen nem segít sem az előmelegítés sem az öntöttvas alátétlap, sem a kerámia alátétlap, én vagy 2 évet kísérleteztem ezzel. Az eredmény= sz*r.
Otthoni sütőben nem lehet normális pizzát sütni. Persze ilyen-olyan, pizzára hasonlító dolgokat lehet, de sosem lesz jó. Vagy veszel egy normális pizzasütőt vagy sütögetsz más dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!