Ha a gáztűzhely sütőjében van légkeveréses funkció, akkor egy airfryer mellé pénzkidobás?
Mióta elkezdtem egészségesen élni, azóta szemezgetek az airfryer gépekkel. Olyan sok pozitív vélemény meg teszt van mindenhol, hogy nagyon vennék egyet, de félek, hogy csak a marketing miatt kidobnék rá egy rakás pénzt.
Aki légkeveréses sütő mellett airfryer-t használ, leírná, hogy miért jobb?
Szerintem az egyetlen előnye, hogy kisebb légtömeget kell átmelegíteni, ha az ember csak kis porciót csinál, és spórol ezáltal valamit, a légkeveréseshez képest.
Az pedig nem értem, mitől lenne egészségesebb az airfyerrel a kaja?
Ha pl. hasábburgonyát csinálok, akkor abból csak azt lehet vele rendesen megcsinálni, ami elúsütött, tehát már benne van az olaj.
Sokkal gyorsabb az airfryer, nem kell várni, míg felmelegszik. Pl. csirkeszárnyat sütőben sose tudtam 30 perc alatt teljesen ropogósra sütni.
A fagyasztott krumpli sütőben mindig kiszáradt, ebben nem.
Ha megkívánok egy melegszendvicset, airfryerben 5 perc és kész, a sütőt nem kapcsolnám be 2 szelet kenyér miatt.
Ma reggel pl. a tegnapi zsemle kicsit szikkadt volt, bedobtam az airfryerbe 2 percre, olyan lett, mintha most sült volna, ezért sem kapcsolnám be a nagy sütőt...
Én nagyon szeretem, rengeteget használom, de mindenki döntsön belátása szerint.
Airfryer nem egyenlő légkeveréses sütő.
Tekintsd egy....mikrónak, amiben csak melegíted az ételt, pedig receptek is vannak mikrós főzéshez.
Az arfryer tech, jellemzően egyszerűen elkészíthető ételekre készült, amik -egyébként is-,tökéletesen elkészíthető hagyományos módon is külön zsiradék nélkül.
Az airfryer elektromos. Hosszabb idejű működtetésével, mondjuk mint amikor az említett komplexebb receptet készíted,az áramfogyasztással már el is vitte a hasznosságát.
Attól függ mennyi kaját készítesz. Ha csak 1-2 adagot akkor jó az airfryer, mert azokba általában pont annyi fér. Kevesebbet fogyaszt, nem kell felmelegíteni az egész kócerájt, csak a kis dobozt. A takarítása is egyszerűbb, be lehet rakni mosogatógépbe, vagy víz alatt elmosod.
"Tekintsd egy....mikrónak"
Ne tekintsd, köze sincs hozzá, teljesen más a működési elve!
Air Fryer energiafogyasztása nem olyan vészes, ha valaki megmérné, meglepődne szerintem.
Kenyérsütőgépet mértem régebben, ami 1 óráig süt általában, de értelemszerűen ki-be kapcsolgat a hőfokszabályzás ott is.
Nem komoly összeg.
A nagy konyhai sütőhöz képest csak kisebb térfogatot kell bemelegíteni, kisebb a hőveszteség is, ami a konyhát melegíti.
Air fryer: gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, nyáron kevésbé fűti be a konyhát, mint a hagyományos légkeveréses sütő.
Hátránya, hogy nagy adagokat nem lehet benne készíteni és olyan ételeket kell választani, amik könnyen átsülnek (vékonyra szeletelt krumpli, csirkehús stb)
Csak megerősiteni tudom azt amit páran már leirtak.
Egyedül élek és az AF egy áldás számomra. Még a fagyasztott cuccok is nagyon hamar átsülnek és az energia felhasználása töredéke a mellette levő sütőének.
Kis helyet foglal,könnyű takarítani.
A beállítása két mozdulat.
Mióta megvettem a sütőt be se kapcsoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!