Hogyan lehet mosógépnél lefuttatni egy tesztprogramot, illetve mivel lehet a beragadt programot törölni?
Whirpool EUT 1000 típusú felültöltős mosógépem van. Nemrégiben kellett szerelőt hívni, mert a szűrő eldugulása miatt leállt program közben és a tisztítás után nem indult.
A szakember akkor nyomkodott mindenfélét rajta, majd elindult és annyit mondott, sajnos van ilyen hogy beragad a programba.
Ma véletlenül egy pár szál cigit is kimostam, persze a szűrő megint jelzett, leállt. Természetesen megjegyezte az utolsó programállást és a reset gombot hiába nyomom 3 másodpercig, nem csinál semmit.
Valami tesztprogram jól jönne, mert ha nem javul, akkor megint hívhatok egy két perces munkáért szerelőt, sajna nem kevés pénzért.
Köszönöm!
Mégegy ötletem van.
Próbáld meg a kifolyó csövét a csapba, vagy a wc-be tenni, és úgy indítani újra a programot. Nekem is volt ilyen gond, hogy a falba épített szűrő eltömődött a sok szösztől. Azóta nincs ilyen bajom, mióta a wc-be megy. Hátha.
Eleve a wc-be megy, köszi. Meg a segítőkészséged is! :)
Sajna nem indult el a kis mocsok, így holnap felhívom a szakit, bízva abban, hogy azt mondja, meggyógyítja telefonon keresztül :)
A probléma sajnos elég sűrűn visszatér, viszont mostanra megtudtam a tesztprogramot, hogyan kell lefuttatni.
A gombot a vízkieresztőre állítom és 5 mp-en belül ötször megnyomom a programtörlő gombot. Ekkor lefuttat egy tesztprogramot, ami kb 2-3 perces.
Hátha segít másnak az ilyen, ez elvileg minden Whirlpool gépnél így van.
Köszönöm az ötletet Gazdik László! :)
Az a legnagyobb baj, hogy a programook lassan minden második mosásnál beragadnak. Kijelzi a szerviz gombbal, hogy hiba van. Ilyenkor törlöm a programot, leresztem a vizet belőle, kiszedem a cuccot ( amit lassan már féltöltetnek kell mindig adagolni) és akkor elkezdődik a játszadozás. Vagy elindul a 2-3 perces tesztprogram, vagy nem. Ha nem, akkor várni kell vele vagy 4-5 órát áramtalanítva és akkor esetleg. Van, hogy csak másnap reggel indul el. Szóval valami baja van ennek a gépnek. De a szerelő is mikor kijött és elmondtam neki, hogy mi a gond, csak a tesztprogit indította el. Az lement és ennyi. 6000 Ft-ba került. Szóval jó lenne, ha kijönne neki az igazi hibája. Már arra is gondoltam, hogy esetleg nem áll vízszintbe. Az okozhat ilyen hibajelenséget?
Szia!
Üresen csukd be a gépet (még az ökogolyót is vedd ki), nyitsd ki a vízcsapot. Állítsd a programválasztót vízleeresztésre, és nyomkodd gyorsan a nullázó gombot. Ekkor elindul egy teszt program, ami tapasztalataim szerint alaphelyzetbe is állítja a gépet.
Nekem gyakran olyan fordul elő, hogy nem mossa ki az öblítőszert, vagy nem jókor teszi ezt meg, ilyenkor is ezt a tesztprogit szoktam futtatni és utána működik.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!