Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogyan lehet mosógépnél...

Hogyan lehet mosógépnél lefuttatni egy tesztprogramot, illetve mivel lehet a beragadt programot törölni?

Figyelt kérdés

Whirpool EUT 1000 típusú felültöltős mosógépem van. Nemrégiben kellett szerelőt hívni, mert a szűrő eldugulása miatt leállt program közben és a tisztítás után nem indult.

A szakember akkor nyomkodott mindenfélét rajta, majd elindult és annyit mondott, sajnos van ilyen hogy beragad a programba.

Ma véletlenül egy pár szál cigit is kimostam, persze a szűrő megint jelzett, leállt. Természetesen megjegyezte az utolsó programállást és a reset gombot hiába nyomom 3 másodpercig, nem csinál semmit.

Valami tesztprogram jól jönne, mert ha nem javul, akkor megint hívhatok egy két perces munkáért szerelőt, sajna nem kevés pénzért.

Köszönöm!

2010. okt. 23. 16:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Áramtalanítsd, 6-7 percig hagyd kikapcsolva, utána indíts el egy rövid programot. A szűrőt te is ki tudod tisztítani, ahhoz nem kell szerelő. Ha már üres a gép, alul van egy kis ajtó, alá teszel egy tálkát, kifolyatod a vizet a csőből, és kitisztítod a szűrőt.
2010. okt. 23. 16:18
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a szűrő tisztítását meg is csináltam (szerencsére azt még én is tudom :) ), most akkor kihúzom és térdre rogyok imádkozva! :)
2010. okt. 23. 16:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Sajnos az áramtalanítás sem segített. :(
2010. okt. 23. 16:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Mégegy ötletem van.

Próbáld meg a kifolyó csövét a csapba, vagy a wc-be tenni, és úgy indítani újra a programot. Nekem is volt ilyen gond, hogy a falba épített szűrő eltömődött a sok szösztől. Azóta nincs ilyen bajom, mióta a wc-be megy. Hátha.

2010. okt. 23. 23:39
 5/11 A kérdező kommentje:

Eleve a wc-be megy, köszi. Meg a segítőkészséged is! :)

Sajna nem indult el a kis mocsok, így holnap felhívom a szakit, bízva abban, hogy azt mondja, meggyógyítja telefonon keresztül :)

2010. okt. 24. 20:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Az történt, hogy ma nagy bánatosan elkezdtem nyomkodni mindenféle gombot többször egymás után és egyszer csak elindult :))))
2010. okt. 25. 16:15
 7/11 A kérdező kommentje:

A probléma sajnos elég sűrűn visszatér, viszont mostanra megtudtam a tesztprogramot, hogyan kell lefuttatni.

A gombot a vízkieresztőre állítom és 5 mp-en belül ötször megnyomom a programtörlő gombot. Ekkor lefuttat egy tesztprogramot, ami kb 2-3 perces.

Hátha segít másnak az ilyen, ez elvileg minden Whirlpool gépnél így van.

2012. aug. 24. 07:43
 8/11 Gazdik László ***** válasza:
A beragadt programokat ugy törülheted, ha a program kapcsolót az utólsó programra, szivattyuzásra állitod, s elinditod azt a 2-3 perces programot.
2012. aug. 24. 07:48
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötletet Gazdik László! :)

Az a legnagyobb baj, hogy a programook lassan minden második mosásnál beragadnak. Kijelzi a szerviz gombbal, hogy hiba van. Ilyenkor törlöm a programot, leresztem a vizet belőle, kiszedem a cuccot ( amit lassan már féltöltetnek kell mindig adagolni) és akkor elkezdődik a játszadozás. Vagy elindul a 2-3 perces tesztprogram, vagy nem. Ha nem, akkor várni kell vele vagy 4-5 órát áramtalanítva és akkor esetleg. Van, hogy csak másnap reggel indul el. Szóval valami baja van ennek a gépnek. De a szerelő is mikor kijött és elmondtam neki, hogy mi a gond, csak a tesztprogit indította el. Az lement és ennyi. 6000 Ft-ba került. Szóval jó lenne, ha kijönne neki az igazi hibája. Már arra is gondoltam, hogy esetleg nem áll vízszintbe. Az okozhat ilyen hibajelenséget?

2012. aug. 27. 14:40
 10/11 anonim válasza:

Szia!

Üresen csukd be a gépet (még az ökogolyót is vedd ki), nyitsd ki a vízcsapot. Állítsd a programválasztót vízleeresztésre, és nyomkodd gyorsan a nullázó gombot. Ekkor elindul egy teszt program, ami tapasztalataim szerint alaphelyzetbe is állítja a gépet.

Nekem gyakran olyan fordul elő, hogy nem mossa ki az öblítőszert, vagy nem jókor teszi ezt meg, ilyenkor is ezt a tesztprogit szoktam futtatni és utána működik.

Sok sikert :)

2016. máj. 25. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!