Hogyan oldjam meg azt, hogy az eddig 220 voltos konektor ami
most 110 es lett megint 220legyen, illetve mi lehet az oka?
Hívj egy villanyszerelőt, és ő majd megjavítja a szakadt nullavezetőt!
2010. okt. 22. 22:49
A feszültséget egy részleges zárlat(túl nagy fogyasztás)ejtheti le.Meg kell nézni mindent kikapcsolva hogy megy e az óra, mert akkor valahol elmegy az áram.
2010. okt. 22. 22:52
3/33 A kérdező kommentje:
Valoban okzotam egy zarlatot ... 1 db . konektor mukodokepes maradt a tobbi 110...
Akkor a gond az lehet ,hogy megszakadt a null? (a biztositekok rendeben)
Ha igen ,hogyan lehet ezt megjavitani ha lehetseges szerelo nelkul .
Van 1 MASTECH M300 meromuszerem is ..:|
Akkor az is lehet hogy a vezeték elovadt egy részen és legjobb lenne áthúzni csakhogy ha elolvadt akkor nem tudod a másikat behúzni vele. Réz a vezeték vagy alu? Itt komoly gyakorlat kell pláne ha nem csőben van a vezeték.
2010. okt. 22. 23:47
Ha vannak dobozok akkor meg kell szakaszonként nézni hol van szakadás a 0-t és a fázist is, hiszen ha az óra után van egy szakadás akkor az utána levő hiába jó ha sorban vannak a vezetékek.
2010. okt. 22. 23:57
6/33 A kérdező kommentje:
Fejlemenyek vannak, megjavitottam meg 1 konektort , tehat van 2 mukodo konektorom mostmar .Mind a kettoben 3 szal volt . A tobbi meg mindig nem mukodik kettot belolluk szetszedtem es csak ket szal van a kis dobozkban ami a falba van,lemertem 120 V van bennuk , ennek mi lehet az oka?
A földeléshez képest mekkora feszültséget mutat a fázis és a 0?
2010. okt. 23. 00:18
"A földeléshez képest mekkora feszültséget mutat a fázis és a 0?"
A fázis 220at ad a földeléssel ha az jó.A 0 meg természetesen 0-át.
2010. okt. 23. 00:43
9/33 A kérdező kommentje:
Ha abban a konektorban merem amejik most javult meg ott ha az egyik szalat a foldeleshez erintem es a masikat a maradek ketto kozul egyikhez akor 5-6 ot mutat es ha a masikhoz 120-122 -ot mutat . A tobbi koekotrba csak ket szal van kiveve azt amejik vegig jo volt.
"ket szal van a kis dobozkban ami a falba van,lemertem 120 V van bennuk , ennek mi lehet az oka?"
Fázis keresőd van? Vagy szakadt 0 de még egy rossz földelés is lehet. Ha szabvány vezeték van akkor a fekete a fázis a kék a 0 a zöld vagy sárga a föld. Megnézheted hogy a fázis ceruza milyen fénnyel világít ott ahol meg van a 220 és milyennel ott ahol 120van,mert ha jó a fázis akkor ott is olyan erősen kell.
2010. okt. 23. 00:53
Kapcsolódó kérdések: