Új vagy felújított automata kávéfőzőt vennétek 150000 Ft-ig?
Egy kotyogóst "váltana" le (nem dobnám ki, nagyon szeretem). Én kávézok egyedül, illetve amikor jönnek hozzánk akkor nem kellene a kotyogóssal bíbelődni.
Két kategória között vacillálok:
- nyilván ez a kategória új gépek esetén belépőszint, ezért kicsit bizalmatlan vagyok + sok felől hallom, hogy nem annyira megbízható gépek. Ezt valaki megerősíti, valaki cáfolja, de mégis új gép lenne
- a másik egy felújított Jura lenne, ami magasabb kategóriát képvisel, viszont hiába 1 év gari, nem tudom, hogy mit kapott az a gép az elmúlt 5 évben
Megmondom őszintén, inkább a Jura felé hajlok, de még nem határoztam el magam.
Kérlek segítsetek, akár tapasztalatot is lehet hozzáfűzni, nem használtam még ilyen gépeket.
Köszönöm
A kávéfőző abba a kategóriába tartozik, amiből mi soha nem vennénk használtat! Jó, nem az a hű de higiéniás cucc, de akkor se!
Meg amúgy nem hinném, hogy egy Jura is tényleg érezhetően annyival jobb kávét főzne, inkább csak presztízs!
Ha nagy a társaság otthon, és mindenki iszik, sok kávé kell, akkor nyilván automata gép a legjobb, azzal sorban egymás után készülhetnek, és a kiváló minőséget egy Philips LatteGo is ugyanúgy garantálja minden szempontból!
Használt gépért nem adnék ennyit, laikus helyében inkább egy új Philips, amiből az olcsóbb változat is ugyanaz a Saeco konstrukció, csak a programok, illetve kezelőfelület más. Ilyen szempontból sok értelmét nem is látom a tetemes árkülönbségnek.
"Csavarszinten" apróra szedve a Saeco és Krups technikáját ismerem, utóbbi talán szimpatikusabb, de bárkinek mégsem tudnám ajánlani, mivel nincs külön kivehető, tisztítható főzőegység, illetve lehetnek olyan gondjai, ami nekem mondjuk nem probléma, laikusnak annál inkább. De ez szerencse kérdése is.
Viszont a Jura sem tisztítható belsőleg szerelés nélkül, azt elvileg időnként szervizelni kellene.
Meg állítólag előfordul egy konstrukciós hiba a főzőegységben, egyik alkatrész eltörhet, de ez is valamilyen százalékos esély kérdése.
Saeco főzőegység stabilabb szerintem, elég jó masszívra tervezték.
Vagy két éve vettem egy öreg Saeco zetort 25k körül, használtan. Előtte felkészültem belőle, láttam, hogy relative faék cumó, és hogy elfogadhatóan jóáras alkatrészellátottság elérhető, ráadásul a fórumokon bőven elláttak már információval minden esetlegesen felmerülő további kérdésemben. Persze nekem nem okoz gondot egy-egy bütykölgetős nekiülés, és tudom ésszel menedzselni a gányolási együtthatómat, ha értitek, mire gondolok...
Két év alatt semmi baja, pedig nem vagyok egy ügyes gazda a közepesnél enyhén hanyagabb tisztítási ciklusaimmal (szerviz módban átküldöm párnaponta vízzel, meg általában jócskán megkésve full tisztára végigmosom, kiszárítom és szilikonzsírral újrakenem a főbigyóját). Egyszer kellett beállítgatnom a szemcseméretet meg a vízmennyiséget jól, a kávéfajtákat nemigen váltogatom, de általában megteszi egy kis vízmennyéség-korrekció, ha pörkösebb a kelleténél valami "csakilyenvót" kávé. Ha úgy kockulnék a kávézásra is, ahogy az istenverése sörfőzésre, akkor nyilván távol lenne a paraméterezhetősége a megnyugtatótól, de így, reggeli seggberúgásnak nagyon megérős volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!