Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Új vagy felújított automata...

Új vagy felújított automata kávéfőzőt vennétek 150000 Ft-ig?

Figyelt kérdés

Egy kotyogóst "váltana" le (nem dobnám ki, nagyon szeretem). Én kávézok egyedül, illetve amikor jönnek hozzánk akkor nem kellene a kotyogóssal bíbelődni.

Két kategória között vacillálok:

- nyilván ez a kategória új gépek esetén belépőszint, ezért kicsit bizalmatlan vagyok + sok felől hallom, hogy nem annyira megbízható gépek. Ezt valaki megerősíti, valaki cáfolja, de mégis új gép lenne

- a másik egy felújított Jura lenne, ami magasabb kategóriát képvisel, viszont hiába 1 év gari, nem tudom, hogy mit kapott az a gép az elmúlt 5 évben

Megmondom őszintén, inkább a Jura felé hajlok, de még nem határoztam el magam.

Kérlek segítsetek, akár tapasztalatot is lehet hozzáfűzni, nem használtam még ilyen gépeket.

Köszönöm

2023. dec. 26. 20:17
1 2
 11/19 Salx Narval ***** válasza:
Nehéz jó tanácsot adni hiszen eltérőek a kávéfogyasztási szokásaink és az igényeink is. Ami nekem megfelelő az nem biztos, hogy másnak is. A kávéőrlést sem mindegy, hogy mivel csináljuk, nem biztos, hogy egy egyszerű forgókéses darálóval jobb a frissen őrölt kávé mint egy előre legyártott amit spec marótárcsás őrlővel készítettek. Nyilván a legjobb az amelyik mindkettőt tuja az az frissen őrölt és marótárcsás. Nem olcsó egy ilyen kávéőrlő, vetekszik egy közepes árfekvésű kávéfőző árával. Jobban jársz kérdező, ha nem mások véleménye után választasz, hiszen mindenki a saját igényei alapján tud tanácsot adni ami eltérő lehet a tiédtől. Félreértés ne essék én is szeretem a kotyogósban főtt kávét is de ezt a minőséget szerintem a legtöbb kávéfőző tudja biztosítani, válaszd azt amelyik neked a legjobban megfelel és valószínűleg jobb kávét kapsz mint amit eddig ittál hacsak el nem rontod az őrlését, mármint ha te csinálod azt is. Több fajta kávéfőzöm van és mindegyiket szeretem, egyiktől sem válnék meg, ha van időm akkor én is a kotyit használom frissen őrölt Omniával, idő híján, v vendégjáráskor egy félautomata DeLonghit Pellinivel. Nekem a kapszulás kávé is bejön bár elég ritkán használom.
2023. dec. 27. 08:16
 12/19 anonim ***** válasza:
Ezeket az automata kávéfőzőket nem lehet felújítani a tervezésüknél fogva. Ki lehet tisztítani, lehet cserélni a szilikon csöveket, de nagyjából itt megáll a tudomány a nem szabványos alakú és törékeny fröccsöntött alkatrészek miatt. Sok alkatrészt szétszedni sem lehet, csak egyben cserélni, ami gazdaságosan nem éri meg. Magyarul veszel egy zsákbamacskát, ami talán egy évet kibír, mert ki tudja mit felejtettek el felújítani benne. Például az őrlő késen tízezreket lehet megspórolni, ha a felszabályzást is kihagyják, akkor az még plusz tízezer Ft. profit, kb., te ebből semmit nem veszel észre, csak azt, hogy sz.r kávét főz az elkopott vagy ütő kések miatt és nem tudod mitől.
2023. dec. 27. 16:47
 13/19 Á.Zoli válasza:
70%
Én jura impressa j9-et vettem kiállítási darabot. 6 éve használom. Imádom. Ne vegyél túl régi modellt...
2023. dec. 27. 19:51
 14/19 anonim ***** válasza:

A kávéfőző abba a kategóriába tartozik, amiből mi soha nem vennénk használtat! Jó, nem az a hű de higiéniás cucc, de akkor se!

Meg amúgy nem hinném, hogy egy Jura is tényleg érezhetően annyival jobb kávét főzne, inkább csak presztízs!

Ha nagy a társaság otthon, és mindenki iszik, sok kávé kell, akkor nyilván automata gép a legjobb, azzal sorban egymás után készülhetnek, és a kiváló minőséget egy Philips LatteGo is ugyanúgy garantálja minden szempontból!

2023. dec. 28. 23:07
 15/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
66%

Használt gépért nem adnék ennyit, laikus helyében inkább egy új Philips, amiből az olcsóbb változat is ugyanaz a Saeco konstrukció, csak a programok, illetve kezelőfelület más. Ilyen szempontból sok értelmét nem is látom a tetemes árkülönbségnek.

"Csavarszinten" apróra szedve a Saeco és Krups technikáját ismerem, utóbbi talán szimpatikusabb, de bárkinek mégsem tudnám ajánlani, mivel nincs külön kivehető, tisztítható főzőegység, illetve lehetnek olyan gondjai, ami nekem mondjuk nem probléma, laikusnak annál inkább. De ez szerencse kérdése is.

Viszont a Jura sem tisztítható belsőleg szerelés nélkül, azt elvileg időnként szervizelni kellene.

Meg állítólag előfordul egy konstrukciós hiba a főzőegységben, egyik alkatrész eltörhet, de ez is valamilyen százalékos esély kérdése.

Saeco főzőegység stabilabb szerintem, elég jó masszívra tervezték.

2023. dec. 29. 09:26
 16/19 anonim ***** válasza:

Vagy két éve vettem egy öreg Saeco zetort 25k körül, használtan. Előtte felkészültem belőle, láttam, hogy relative faék cumó, és hogy elfogadhatóan jóáras alkatrészellátottság elérhető, ráadásul a fórumokon bőven elláttak már információval minden esetlegesen felmerülő további kérdésemben. Persze nekem nem okoz gondot egy-egy bütykölgetős nekiülés, és tudom ésszel menedzselni a gányolási együtthatómat, ha értitek, mire gondolok...

Két év alatt semmi baja, pedig nem vagyok egy ügyes gazda a közepesnél enyhén hanyagabb tisztítási ciklusaimmal (szerviz módban átküldöm párnaponta vízzel, meg általában jócskán megkésve full tisztára végigmosom, kiszárítom és szilikonzsírral újrakenem a főbigyóját). Egyszer kellett beállítgatnom a szemcseméretet meg a vízmennyiséget jól, a kávéfajtákat nemigen váltogatom, de általában megteszi egy kis vízmennyéség-korrekció, ha pörkösebb a kelleténél valami "csakilyenvót" kávé. Ha úgy kockulnék a kávézásra is, ahogy az istenverése sörfőzésre, akkor nyilván távol lenne a paraméterezhetősége a megnyugtatótól, de így, reggeli seggberúgásnak nagyon megérős volt.

jan. 31. 16:47
 17/19 anonim válasza:
#16: Említettél fórumokat, melyikbe érdemes belépni kávéfőző témában?
febr. 24. 12:10
 18/19 anonim ***** válasza:
#17 fogalmam sincs, google bátyó szedegeti elő a válaszokat, sokszor látom az index fórumot, de gyakori is bukkan fel a találatok közt, meg hát van, hogy angolul sírom el magam neki, akkor meg aztán teljes a bőség.
febr. 24. 12:26
 19/19 anonim válasza:
Értem, köszi.
febr. 24. 12:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!