Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Tisztán napelemről működtethet...

Tisztán napelemről működtethető klímával kapcsolatban tapasztalatok? Esetleg tudtok árat, mert én nem találtam.

Figyelt kérdés
Az inteneten láttam egy hirdetésben 48v-os rendszert 4 munka akksival.

#Napelemes klíma
2023. nov. 27. 19:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem írtad sem a napelem, sem a klíma, sem a munkaakkumulátor, se a töltésvezérlő, stb... gyártóját, típusát, paramétereit, így nem lehet tapasztalatokról írni.
2023. nov. 27. 20:16
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

Itt két külön rendszerről van szó.

Egy napelem+akkumulátor rendszer amivel megtermeled és tárolod az energiát és ehhez egy átalakító (inverter) amivel az akkumulátorok és a napelem feszültségét a klíma által fogyaszthatóra alakítod és

Egy klímaberendezés

2023. nov. 27. 20:26
 3/11 A kérdező kommentje:

Igen, bocsánat lemaradt a specifikáció. Bár én csak álltalánosságban érdeklődnék, hogy maga a rendszer bármilyen típúsu is legyen is mennyire gazdaságos. Tudom időjárás függő is. De ime a konkrét termék

[link]

2023. nov. 27. 20:35
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

Hát erre kiváncsi lennék meddig üzemel....

Ugyanaz van amit írtam feljebb. Napelem, akkumulátorok és a klíma. Csak itt egy csomagban kapod.

Gondolom ez valami mobil alkalmazásra szánt klíma, tehát hálózati áramról nem tudod használni.

Az akkucsoport ha a 200Ah-s akksikat nézzük, akkor kb fél millió. Egy ekkora akksi 90-120ezer forint. És 50-55 kg, el is kell tudni valahova tenni.

2023. nov. 27. 21:23
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen, úgy is hirdetik hogy hálózati csatlakozás nélküli rendszer.

Itt az akksi kapacitás is kérdés es, hogy meddíg bírja pl az éjszakau fűtés üzemmódot.

Gondolom az egész rendszer valahol 1,5-2m ft lehet.

2023. nov. 27. 22:18
 6/11 anonim ***** válasza:
64%

Amiről nincs igazi termékfotó, csak mórickarajz, de azon sincs két képen két egyforma modell, azzal csak meglepetés érhet. És nem pozitív értelemben.

Egy igazi termék esetében azért szó esne arról is, hogy miként lehet összeszerelni, milyen tartozékok járnak hozzá, mennyi hűtőközeget tartalmaz, milyen csőhosszal alkalmas működni, milyen kábelezés, csövezés, konzol, akámi kell vagy jár hozzá, milyen a távirányítója, stb.

A gyártónál az alibabán 4 db, a PC szünetmentesbe használatos gél akku szerepel hozzá tartozékként, és nem 100 meg 200A-es munkaakku.

A linken az szerepel hogy Toshiba márkájú. A Toshiba meg nem gyárt hasonlót.

Tényleg megvennéd?

2023. nov. 28. 04:29
 7/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
65%

48 V-os rendszert több cég is gyárt, illetve forgalmaz, de azt nem tudom, hogy hazai kiskereskedőnél kapható-e.

[link]

Szerelés:

[link]

[link]

2023. nov. 28. 09:15
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

"48 V-os rendszert több cég is gyárt, illetve forgalmaz,"

iPhone-t is gyárt több cég, de csak az Apple-tól érdemes venni ... :)

Nem az a lényeg hogy létezik-e offgrid klíma, csak a kérdező pont egy olyat linkelt be, ami eléggé távol áll a valós felhasználhatóságtól.

Plusz melyik klímás fogja neki beüzemelni?

2023. nov. 28. 11:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez ütötte meg a szemem a kérdező egyik válaszában:

"Itt az akksi kapacitás is kérdés es, hogy meddíg bírja pl az éjszakau fűtés üzemmódot."

Ha éjszakai fűtés a cél, akkor eleve felejtős a "napelemes klíma" - egy olyan időszakban, ahol elég sok a sötét, hideg nap...

Ráadásul téli napokon kifejezetten rossz hatékonysággal lehet éjszaka klímával fűteni, ugyanis van kint mondjuk -12 fok, bent szeretnél +22 fokot csinálni, az 34 fokos hőkülönbség... míg mondjuk nappal van 2 fok és abból szeretnél 22 fokot csinálni, az csak 20 fok hőkülönbség - kevesebb energiát igényel.

Ha hűtesz vele nyáron, akkor rosszabb esetben mondjuk 35-38 fokból szeretnél 22 fokot csinálni, az csak 13-16 fok hőkülönbség.

Nem beszélve arról, hogy kérdés, hány ciklust bírnak ezek az akkumulátorok és mennyire megbízható a termék egyáltalán.

2023. dec. 10. 01:11
 10/11 anonim ***** válasza:
64%

Alapvetően keverni szokták, hogy ránéz a 200Ah akkura, és hú, de erős, a villanyóránál csak 16A van, ez sokkal többet tud. És itt leragadnak. Mert akkor nem kell inverter, meg semmi.

A 230 V-os klíma 800W fogyasztással elmegy 3,5 A terhelés mellett.

Ugyanez 12 V esetében 66A.

2023. dec. 10. 04:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!