Túl lehet pakolni egy mosógépet?
Figyelt kérdés
Én úgy gondoltam, hogy megvan ugye, hogy x kg-os a gép, és annál többet nem is lehet belepakolni és/vagy nem indul el a gép, mivel "érzi", hogy túl sok kg van benne. Jól gondoltam, vagy lehetséges túl pakolni a gépet?2023. nov. 18. 20:32
1/6 A kérdező kommentje:
Úgy értem amúgy a túl pakolást, hogy a gépnek baja esik tőle, az most mindegy, hogy a ruhák nem mosódnak ki rendesen.
2023. nov. 18. 20:35
2/6 anonim válasza:
Lehet, hogy az újak már leállnak, ha túl sokat raktál bele, de a régiek tuti nem. Az enyém nagyon durván elugrált, mikor többet tettem bele, gondolom a dobot is rángatta nagyon. Drasztikus, de nézd meg youtubeon, mikor beleraknak egy téglát.
4/6 Szervizmérnök úr válasza:
Felültöltős gép dobja kétoldalt megtámasztott, teletöltve még kisebb is a vibráció, hiszen jobban eloszlik a tömeg.
Ha csak pár törülközőt vagy csak egy fürdőköpenyt raknak bele, az a legrosszabb, megszívja magát vízzel, durván berángat tőle a gép, illetve nem is engedi felpörögni a centrifugát, a lengésérzékelő miatt.
A régi Energomatnál pedig brutális dolgok történtek ilyenkor.
De ha telepakolják (akár törülközővel is), semmi gond, szépen eloszlik a tömeg, nem rázkódik. Ha lassabban is, de felpörög.
5/6 anonim válasza:
Miénk letilt, ha sok a ruha. Mosás kezdetekor méri és ha sok a súly, akkor el se kezdi szívni a vizet, amíg nem szedünk ki belőle.
6/6 Salx Narval válasza:
A mi gépünk nem méri, én sem méregettem soha de eddig még amit beleraktam azt kimosta, mindegy volt, hogy félig volt e, v tele. Nem a dob telítettsége , hanem a ruhák súlya a mérvadó. Ha nehéz és viszonylag kis mennyiségű ruhát mosok én is beszoktam dobni mellé valamit, súlykiegyenlítés céljából. A mi öregebb robusztus gépünk nem annyira érzékeny erre de anyámék új mosógépe sokszor nem cetriz ki ha rossz a súlyelosztás. Ha csak a ruhák nincsenek összehajtogatva szerintem is ritkán lehet átlépni a jelölt súlyhatárt mert tömködés nélkül nem nagyon fér bele több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!