Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Új gáztűzhelyre garancia csak...

Új gáztűzhelyre garancia csak akkor van ha szakember szereli be?

Figyelt kérdés
Azt hallottam csak így vállalnak garanciát új tűzhelyre. Kérdésem az lenne, hogy kiszállítja pl a Media Markt akkor nekem külön szakembert kell hívni és ő fogja leigazolni, hogy valóban szakember szerelte be?
2023. nov. 18. 18:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, pontosan.
2023. nov. 18. 18:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez így igaz. Megveszed valahol akárhol, és vagy a Te általad ismert szerelőt hívod aki foglalkozik ilyennel vagy Ők ajánlanak valakit aki beszereli, Őt felhívod megmondod hogy mi a szitu, kimegy megcsinálja és a garancia levelet szépen kitölti és lepecsételi, aláírja hogy Ő végezte el, és így fog a gyártó/forgalmazó garanciát vállalni ha bármi gond van, és akkor ha úgy van akkor a szakember vonható felelősségre ha esetleg az Ő hibája miatt van valami.
2023. nov. 18. 18:52
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. nov. 18. 19:37
 4/11 anonim ***** válasza:
45%

Amugy nagy lehúzás ez!

Mert háát a flexibilis bekötőcső hollanderét kell egy tömitéssel rátekerni a gázcsapra.

Nem kell hozzá diploma:)

A szerelő kijön ezt megcsinálja, és elkér vagy 30 ezer forintot:D

2023. nov. 18. 20:48
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem, a garancia nem függhet ettől.

A bekötés az, amihez szakember kell.

Minden egyéb ami ezzel szembe megy, semmis.

Én saját magam kötöttem be, és érvényesítettem garanciát (nem kis vita árán).

Egy gázkazán mondjuk más kategória, mielőtt valaki szóvátenné.

2023. nov. 19. 05:24
 6/11 anonim ***** válasza:

"Én saját magam kötöttem be, és érvényesítettem garanciát (nem kis vita árán)."

#5 Nem csak pecsétet kaptál a garipapírra? (ezt jellemzően nem pecsételik le vásárláskor) Volt garanciális javításod is? Mert ha nem és lesz, akkor fizetni fogsz!

Garancia feltétele egyértelmű, vagyis csak akkor él ha szerelő kötötte be. Pl itt a Zanussi nyilatkozata erről, ráadásul arra figyelni kell, hogy az adott márkával szerződésben álló szerelőt kell hívni, mert ha más csinálja, akkor szintén nincs gari.

[link]

#4 Ha valaki műszakis akkor megcsinálja, és igen lehúzás, mint minden szolgáltatás, de bizonyos gáztűzhelyeknél van, hogy be is kell szabályozni, mert át kell állítani PB-ről földgázra, és nem fúvókacsere van csak. Ezen felül meg ha felrobban az otthonod, akkor a biztosító sem fizet.

De feltudnám hozni példának az autórádiót. A vásárlók túlnyomó többsége maga rakja be, és ahhoz se kell agysebészet, én se vittem soha, de a leírásban egyértelműen szerepel, hogy csak szakműhelyben történő beszerelés esetén van gari.

2023. nov. 19. 07:21
 7/11 anonim ***** válasza:

#4:

Nem a különleges tudás miatt kell szakember hozzá. Hanem mert ha gázszivágás van egy picike figyelmetlenség miatt, a fél társasház lebontható, és egy család is kiirtható adott esetben.

Szóval hiába hasonló technológia mint a víz, utóbbival max néhány milliós vízkárt lehet okozni.

Szóval gáz, így is úgy is veszélyesebb üzem.

Én vizet, csapotelepet bármikor bekötök, cserélek. De gázhoz azért nem nyúlok, mert menjen az börtönbe aki hibát követ el.

2023. nov. 19. 11:22
 8/11 anonim ***** válasza:

#7 a gáztüzhelyet egy ugyanolyan flexibilis csövel kötik rá a gázvezetékre menetes hollander segítségével, mint amilyet pl a PB gázpalachoz is hazsnálnak.

Érdekes a PB gázpalack cseréjéhez nem kell szakembert hívni...:D

Ez a szabály egy igazi bürokratimus árukapcsolás. Nem véletlen csak a gyártó által adott lista alapján hívhatsz ki szerelőt aki ""beüzemeli".

Ha jogász lennék az ilyenek miatt már inditottam volna próbapereket.

Mert háát semmi nem indokolja ezta szabályt, mert pl leplombálva nincs(hogy is lenen e gy sima felxibilis cső) tehát ha letekered és utána vissza tekered sose tudja meg senki se a gyártó se senki hogy nem egy szakember szerelte szét és aztán helyezte üzembe a tűzhelyet.

Nagy pénzbeszedéses átbaszás ez az egész:)

2023. nov. 19. 11:37
 9/11 anonim ***** válasza:

"Garancia feltétele egyértelmű, vagyis csak akkor él ha szerelő kötötte be."

Erre mondtam, hogy ez semmis.

Csak amíg nem mered megkérdőjelezni, addig nem tudod hogy van rá lehetőség hogy érvényesísd a jogaid.

Az extra garancia az egészen más dolog. Az külön szerződés alapján jön létre, amivel elfogadod a feltételeket. De az alap kötelezőre nem érvényes.

2023. nov. 19. 16:21
 10/11 anonim ***** válasza:

#9 De arra nem válaszoltál, hogy te mit értettél azon, hogy kiverted a balhét és érvényesítetted a garanciát? Hogy csak bementél kérni pecsétet a garipapírra, amit rendszeresen elfelejtenek a boltok? Vagy volt garanciás javításod is, miközben te üzemelted be a tűzhelyed?

Jöhetsz te itt semmis dumával, de ha nem lesz pecsétes papírod szerelőtől, akkor fizetheted a javítás költségét, ez pont olyan dolog mintha a garis készülékedbe belenyúltál volna.

2023. nov. 19. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!