Károsítja a hűtőt, ha éjszakára kihúzom az áramból?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Elég kicsi panelben lakom, és a hűtő sajnos gyakorlatilag az ágy mellett van. Néha zúg, elég zavaró és elég hangos (45decibell),csinálja egy ideig aztán elnémul egy ideig, utána megint zúg. Arra gondoltam hogy éjszakára kihúznám. Károsítja ez a hűtőt?
Teljesen ép fizikailag, nem sérült a szigetelése, ezen kívül mi okozhatja? Mert a belteret le tudja hűteni akár 2 fokra is… szóval a kompresszor sem rossz.
2023. okt. 28. 00:12
12/20 anonim válasza:
11:
Nekem is simán felmelegszik a hűtőm kb 2-3 óra alatt, pedig új.. Beko... bár mondjuk nem nagy hűtő, hanem kicsi egyajtós.
Egyébként nem muszáj kihúzgálni, legtöbb hűtőn lehet nullára tekerni a fokozatot, olyankor kikapcsol teljesen.
2023. okt. 28. 01:35
13/20 anonim válasza:
0 tekered szabályzot rajta azt kész nem hüt.
2023. okt. 28. 06:59
14/20 anonim válasza:
Én pár éve vettem egy olcsó (kb. 40e Ft) hűtőt, ami szinte hangtalan, és azóta is megy gond nélkül, szóval szerintem te is cseréld le. Esetleg tarts a mélyhűtőben dobozokban fagyasztott vizet, és ha kihúznád este, ezeket tedd át a sima részbe felülre, így talán lassabban fog felmelegedni, még nem próbáltam. Mellesleg könnyen el lehet felejteni, hogy reggel vissza kell dugni.
2023. okt. 28. 07:51
15/20 anonim válasza:
Gyakorlatilag ilyenkor át kell rendezni a lakást - tehát el kell rakni a hűtőt az ágy közeléből!
2023. okt. 28. 07:53
16/20 anonim válasza:
Aki azt írja, semmi baja nem lesz a hűtőnek. Oké, de vajon mennyivel fog többet fogyasztani, ha a hűtést mindig újra kell kezdenie?
2023. okt. 28. 08:13
17/20 anonim válasza:
#16 (08:13) - kevesebbet fog fogyasztani, meg az ételei is tönkre fognak menni.
A hőcserélőről minden nap le fog neki olvadni a jég, és így minden elázik és állagában rongálódik a hőmérsékleti ingadozásoktól is. A hűtővel nem szabad szórakozni, hanem ki kell rakni egy félreeső helyre, ahol nem zavaró a zúgása!
2023. okt. 28. 08:22
18/20 anonim válasza:
"Oké, de vajon mennyivel fog többet fogyasztani, ha a hűtést mindig újra kell kezdenie?"
Nyilván attól függ, hogy a lehűtéshez mennyi energia kell a hidegen tartáshoz viszonyítva. A szükséges paramétereket meg nem tudjuk, ezért a kérdés értelmetlen. Mondjuk, ha van alanynak dugható fogyasztásmérője, akkor 2 nap alatt megvan a válasz.
2023. okt. 28. 08:24
19/20 anonim válasza:
Biztos vagyok hogy el lehet onnen tenni és nem az ágy mellett kell lenni a hűtőnek.
2023. okt. 28. 15:43
20/20 anonim válasza:
En meg eleve nem lattam olyan kretenul osszerakotr lakast, ahol agy mellett van a huto. :DD Pedig sok alberletben laktam mar, kis garzonokban is...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!