Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ennél az Aliexpress-es hirdeté...

Ennél az Aliexpress-es hirdetésnél nincs valami buktató az olcsósága miatt?

Figyelt kérdés

rendelnék egy ilyet:

[link]

mindezt kevesebb, mint 200 Ft, ingyenes szállítással, és 27% ÁFa-val

Csak mert úgy szokott lenni, hogy, ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem igaz, de nem látom, hogy mi lenne itt a baj, ti?

2023. okt. 24. 00:42
1 2
 11/17 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ha EU-s nyomkövetési számmal érkezik az áru, gyakran a belga postán keresztül, a Magyar Posta szemszögéből tekintve az EU-n belüli csomagnak számít, így semmiféle költséget fel nem számolhat.

Nem is fizettem még a Magyar Postának ilyen sarcokat, az ÁFÁ-t pedig az Aliexpress nekem beépíti az árba, majd ők fizetik meg.

Hogy pontosan mennyit, nekem igazából mindegy, az árut kifizetem, amit kérnek érte.

2023. okt. 24. 21:45
 12/17 A kérdező kommentje:

végülis másnál max 600 Ft a szállítás annak az áfája nem sok

amúgy be se vagyok jelentkezve és úgy mutatja a 200 Ft-os árat ez normális?

2023. okt. 24. 21:57
 13/17 anonim ***** válasza:

"Hogyan számolják ki ebben az esetben az áfát?"

Kifizeted. Amíg nem fizetsz, addig nem küldenek semmit. Benne van az árban.

2023. okt. 24. 22:56
 14/17 anonim ***** válasza:

10 év után sokallsz 5000 Ft-ot?

Tényleg megérdemled az áramütést, aztán rájössz, hogy mégis inkább az eredetit kellett volna...

2023. okt. 25. 09:34
 15/17 A kérdező kommentje:
mivel a gép jól működik, de már 10 éves, így van esély rá, hogy felmondja a szolgálatot, így rákölteni 5 ezret nem éri meg, mivel 7-ért már újat lehet venni a Lidl-ben, de 1-et rászánni még megéri, na így már nem olyan hülyeség ugye?
2023. okt. 26. 00:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Mostanában több dolgot rendeltem innen, mindet pár száz ft-ért. Nem ennyi az eredeti ára, de már megírták előttem, te más árat látsz. Gondolom új regisztrációd van. A legelső vásárlás mindig ilyen filléres, és valóban el is küldik annyiért, ingyen postával. Tényleg meg is jött, és igazából a minőséggel sem volt semmi gond.

Amit megrendeltem 175 forintért, azt itthon több ezerért tudnám megvenni. De ha már másodjára akarok rendelni ugyanazzal a regisztrációval, már nem annyiba kerül, mert az új vásárló akció csak 1x élt.

Na ezt kikerültem azzal, hogy csináltam új és új regisztrációkat. Ingyenes email címet semmibe nem került létrehozni. Ezt kb 5x tudtam megcsinálni. A héten akartam rendelni, de nem engedett fizetni. Pedig 1x használatos kártyával akartam fizetni direkt, hogy ne ismerje fel a bankkártya-számomat. De ezzel nem lehetett kikerülni. Azt írta ki, szokatlan adatforgalmat észlel a webhelyemről. Szóval gondolom, IP cím alapján nem engedi, hogy tömegesen rendeljek filléres dolgokat. Azért írtam le ilyen részletesen, mert úgy látom, a többiek itt gyakorlottak, hátha többet tudnak, jól gondolom-e.

VPN-nel tervezem folytatni, vajon megoldható? Apróságokat szívesen rendelnék még, miután a posta is tök ingyen kihozza, és pl. egy modellt 12 ezerért néztem ki magyar webshopban, aliról meg welcome deal-lel kb 900 ft-ért jutottam hozzá.

Még valami: miután már nem engedett ilyen olcsón rendelni, gondoltam, sebaj, szükségem van vmire, kb 600 ft + 300 ft posta, így is kell, mert itthon boltban is lenne 3-4 ezer. Kosárba tettem, fizetnék, erre az utolsó pillanatban felugrik egy üzenet, hogy bocsi, az ár megváltozott, a kedvezmény már nem elérhető, a végösszeg x huf. Persze jóval magasabb ár. Gondoltam, épp belefutottam, hogy azokban a percekben változott valami annál az eladónál, miért ne történhetne meg, percenként több ezer vásárlást leütnek, semmi gond. Töröltem, kerestem egy másik store-t, végigcsináltam a folyamatot, és ugyanez. Nem hogy a filléres áron nem enged vásárolni, ezen túlléptem, de a kiírt magasabb árakon sem ad el, és ezt csak az utolsó pillanatban jelzi. Ez mi?

2023. nov. 18. 20:22
 17/17 anonim ***** válasza:

Vedd meg, nem lesz vele baj.

Egy az, hogy lehet, hogy van szállítási költség, meg a magyar posta egy tetvedék és rátehet ha nem euból jön.

2024. aug. 9. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!