A Dolce Gusto kávéfőzőn használhatom a hideg kávé funkciót forróként jelzett kávéfajták lefőzésére?
A kávégép nyílván nem tudja, hogy milyen kávét helyezték belé, hiszen a kapszulák egyformák. A mellékelt használati utasításban azonban KONKRÉTAN fel van sorolva, hogy melyik kávéfajtánál kell a forró, és melyiknél a hideg vizet átengedni.
Ha bármelyik kapszulát elviszi hideg/forró vízzel is, akkor minek a felsorolás? Vagy nem viszi el? Még nem mertem megkockáztatni.
A rendes darált kávébabból szerinted hidegvizzel milyen kávé készül?
Max az instant esetén lehet hidegvizet használni, de rendesnél csak enyhén színezett vizet kapsz.
Bocsánat. Lehet, hogy nem jól vázoltam fel a problémámat.
Az alábbi linken látható a füzet egy oldala, amit a Dolce Gusto kávégépemhez mellékeltek.
A kép legtetején a piros és kék pötty azt jelzi, hogy a közöttük lévő kart a középső (nyugalmi) pozícióból jobbra (forró átfolyó víz) és balra (hideg átfolyó víz) is lehet mozdítani. Azaz ezzel a géppel forró és hideg vizet is át lehet folyatni a kávékapszulán, miközben lefőzzük azt.
Csakhogy, a kép azt is mutatja, hogy a "Chococino" kimondottan forró, a "Cappuccino ice" pedig kimondottan hideg átfolyó vízra van tervezve.
Na és az eredeti kérdéseim:
1, Felcserélhetem a két kapszulát? Tehát a "Chococino" lefőzhető hideg vízzel, és a "Cappuccino ice" forró vízzel?
2, Mert ha felcserélhetőek, akkor mi értelme ennek a besorolásnak? A füzetben ugyanis sok kapszula típus szerepel, de mindegyiknél csak a piros vagy csak a kék jelzés található. Pedig szerintem a kávégép nem tudja, hogy épp melyik típusú kapszulán akarok vizet átengedni.
Egy ember tolja túl. Az te vagy.
Ami meleg azt meleggel, ami hideg azt hideggel csináld oszt jónapot.
Így találták ki a gépet és a kapszulákat is, hogy neked a legjobb legyen.
De egyébként kérdés feltevése nélkül is már régen kipróbálhattad volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!