Gorenje hűtő minden ajtó nyitásakor sípol, mi lehet az oka?
Üdv! Hátha esetleg tud vki segíteni. Nemrégen vásároltuk egy Gorenje hűtőt. A páromnak sikerült korábban bekapcsolni a Fast Freeze funkciót, ami menetrend szerint kikapcsolt.
Később én már nem tudtam bekapcsolni, egyszerűen nem reagált a bekapcsoló gomb. Összevissza nyomkodás után már mutatja, h bekapcsol, de elfelejti.
Jelenleg úgy működik, ha kinyitjuk az ajtót, és amint eléri az ajtó a nyitási fizikai határt, sípol, visszazáráskor pedig attól fgtlenül sípol, mennyire lett kinyitva. Ilyenkor a kijelzőn minden kijelzés bekapcsol, a képet mellékelem.
Továbbá: néha ilyen sípolások után elfelejti a korábbi beállításokat, de ez is változó. pl. most sikerült elérni, ha a felső rekeszben a korábbi 6 fokot tartja, alapesetben visszaüti 4-re. De ha bekapcsoljuk a fast freeze funkciót, az első ajtónyitás után az ki is törlődik.
Elméletileg van rajta gyerekzár funkció is, amit nem sikerül bekapcsolni, pittyen ugyan, de vagy a mellékelt képi hibát hozza, vagy semmit nem csinál. Elméletileg a kijelzőn megjelenne a ennek a bekapcsolására jelzés, de semmi.
Elsősorban a folymaatos ajóbezáráskori pittyegést szereténék megszüntetni, ill. ne felejtse el a beállításokat. Ez programozással orvosolható lenne? Nem akarok addig elmenni, h panelcsere, ha lehet, ill. fizikailag kiütni a hangjelzést. A manualban erre vonatkozóan semmi infó nincsen.
Amikor engem zavart a kenyérsütő sípolója, kivettem a sípolóját.
Utána már nem sípolt.
Egyik automata kávégépnél hasonlóan.
Egyébként a nyomógombokat, tasztatúrát kellene ellenőrizni, bizonyos esetekben okozhatnak zavarokat.
Ha az rendben van, utána lehet tovább keresni a hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!