Mi lehet a hibája a bojlernek?
Be van állítva egy adott hőfokra, de mielőtt bekapcsolna elkezd ilyen fura hangokat kiadni a hőfokszabályzónál, ilyen zizergést, aztán rá pár másodperc múlva bekapcsol. De van olyan is, mikor csak zizeg, és nekem kell picit tekerni rajta hogy bekapcsoljon, de ez a ritkább.
Ez normális, vagy semmi ilyennek nem kéne jelentkeznie?
Hajdu Z120 ERP
Feltételezem, hogy ebben az esetben nem szikrázásról, sercegésről, bizonytalan érintkezésről van szó, vagyis a termosztát kapcsolórésze jól működik.
Inkább talán a hőtáguló elven működő szerkezetnek az a része, ahol a kapcsolót megtolja egy kis táguló kapszula, majd átbillenti.
Lehet, hogy csak ott keletkezett egy kis súrlódás, ami WD-40 befújással is megoldható. Vagy kicserélik az egész termosztátot, pedig talán nincs is nagy baja.
De igazság szerint én sem emlékszem már a belsejére, csak hasonló van a gázkonvektorban is:
A képen a felső kis tágulótartály végzi ezt a dolgot. Nem menet van rajta, hanem harmonikaszerűen nyúlik, így tud vezérelni szelepet, kapcsolót, vagy amit kell.
Ez meg az egész szerkezet:
Illetve előbb egy biztonsági hőkorlátozó linkjét raktam be, de az is hasonló elven működik, vagy itt egy másik link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!