Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi lehet a hibája a bojlernek?

Mi lehet a hibája a bojlernek?

Figyelt kérdés

Be van állítva egy adott hőfokra, de mielőtt bekapcsolna elkezd ilyen fura hangokat kiadni a hőfokszabályzónál, ilyen zizergést, aztán rá pár másodperc múlva bekapcsol. De van olyan is, mikor csak zizeg, és nekem kell picit tekerni rajta hogy bekapcsoljon, de ez a ritkább.

Ez normális, vagy semmi ilyennek nem kéne jelentkeznie?

Hajdu Z120 ERP

2023. szept. 15. 22:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szabad,hogy hangod adjon ki.nézzen rá egy mester
2023. szept. 15. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:
El van fáradva a hőfokszabályzó, ki kellene cserélni.
2023. szept. 16. 08:47
 3/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Feltételezem, hogy ebben az esetben nem szikrázásról, sercegésről, bizonytalan érintkezésről van szó, vagyis a termosztát kapcsolórésze jól működik.

Inkább talán a hőtáguló elven működő szerkezetnek az a része, ahol a kapcsolót megtolja egy kis táguló kapszula, majd átbillenti.

Lehet, hogy csak ott keletkezett egy kis súrlódás, ami WD-40 befújással is megoldható. Vagy kicserélik az egész termosztátot, pedig talán nincs is nagy baja.

De igazság szerint én sem emlékszem már a belsejére, csak hasonló van a gázkonvektorban is:

[link]

A képen a felső kis tágulótartály végzi ezt a dolgot. Nem menet van rajta, hanem harmonikaszerűen nyúlik, így tud vezérelni szelepet, kapcsolót, vagy amit kell.

Ez meg az egész szerkezet:

[link]

2023. szept. 16. 08:59
 4/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Illetve előbb egy biztonsági hőkorlátozó linkjét raktam be, de az is hasonló elven működik, vagy itt egy másik link:

[link]

2023. szept. 16. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!