Nem szárít rendesen a szárítógépünk. Mit csinálok rosszul?
Egy Electrolux-ot vettünk, amit a neten mindenki istenített, hogy 1,5 óra alatt jól megszárítja a ruháikat.
A cimkék szerint minden ruhánk pamut, így először fogtam és elindítottam pamut programmal őket, 2.40 perc alatt szárazak lettek, de pár összement és hiába az illatosító kendő, nem lett illatuk. Ekkor láttam, hogy a ruhacimkékben 1 pontos jelölés van, de a pamut program 2 pontos (magas hőfokon mosható jelölés).
A babaruhákat direkt már az 1 pontos műszálas programmal mostam. 1 óra 20 nekik semmit nem ért. Vizesek és nincs öblítő illatuk.
Nem töltöm túl a szárítógépet, előtte meg a mosógép programjára direkt rácentrizek egyszer, hogy ne legyenek annyira vizesek a ruhák.
Régebbiek nagyobb teljesítményűek, ha tele van rakva, annak sem igazán elég 1,5 óra, ezek meg fele akkora teljesítményűek majdhogynem.
Ha van benne víz gyűjtő tartály, akkor azt mindig ürítsd ki, használat előtt.
Nem egészen értem az írásod.
A mosási szimbólumok nem a szárításra vonatkoznak.
Ami mosható magasabb hőfokon, az sem feltétlen szárítható magas hőfokon(erőteljesebben).
A pamut cuccok nyilván összemennek némileg, de ezt írják is mindíg.
A 100% pamutban is van 5-30% műszál, attól függően, hogy miről van szó.
Az meg a másik, hogy a ruhák nagyobbik része nem is szárítható eleve, csak kb le..arjuk. (én is)
Mi a mix programon szárítunk majdnem mindent.
Próbáldd meg az alacsonyabb szárítási szintet, ha nem probléma utána kiteregetni még kb 12 órára.
Köszönöm! A mix programot kipróbálom.😊
Amúgy nem a mosási szimbólumot nézem, az más, ez tuti a szárítógépre vonatkozik, mert a használati utasításában is benne van, hogy ez az.
Nekem Aeg szárítógépem van, (ugyanaz mint az Electrolux, csak ez túl van árazva) ugyanez a probléma: csak a pamut program szekrényszáraz plussz funkcióval szárít valóban szárazra, de szinte szét égeti a ruhákat és van ami össze megy benne. Az összes többi program nyirkosan hagy mindent. Már az összes programot, lehetőséget kipróbáltam, de a gép megy a roncs telepre. Soha többet Electrolux/Aeg gép.
Nővéremnek egy Bosch szárítógépe van. Egyszer annyira idegesített a dolog, hogy kimostam nála egy adagot, hogy kipróbáljam a szárítógépét. Mix programon( ami az én Aeg gépemen is van, csak éppen vízes marad benne minden) mindent csont szárazra szárított, nem lett gyűrődt a ruha, és az illata is megmaradt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!