Indukciós főzőlap + sütőnek elég a 4-es mcu külön áramkörön, és a 32 A kismegszakító?
A főzőlap kb 7000 W a sütőt nem tudom olyan 3000 lehet.
Most azon a fázison 16A-es kismegszakító van (csak a főzőlap és a sütő van rajta) az gondolom kevés ezért kérnem kell bővítést az MVM-től.
Háát az is kérdés hogy mennyi áram megy be egyáltalána lakásba/házba
Régebben épült házaknál megszokott volt a 25A max
Mostanában már 32A-t szoktak bevinni a villanyórától, mert azt ingyen lehet kérni.
De ha a tűzhely megeszi mind a 32A-t vagy a jelentős részét, akkor vajon mi vana a hűtővel, vasalóval, esetleg mosni akarsz főzés/sütés közben klima van-e esetleg stb...
Érdemes szakember tanácsát kérni még a tűzhely megvétele előtt...
Meg aztán vannak kisebb teljesítményű tűzhejek
pl jó a kombinált tüzhely is( gáz a főzésre, villany a sűtésre)
Köszi a válaszokat.
2-es: 3 fázisom van, amiből 2 megy a többi fogyasztóhoz és az elég is.
A főzőlap/sütő pároshoz érdekelt hogy elég e a 32 Amper 1 fázison
3-as:
igen 3 fázisú a lap de csak 1 fázissal tudom bekötni.
4-es vezeték az elég, azt tudjátok esetleg?
"4-es vezeték az elég, azt tudjátok esetleg?"
Megfelel.
Én nem mondom, hogy nincs 3 fázisú platni, de amely kb 2 tucat kapható gyártmány paramétereit néztem, azok mind 2 fázisúak voltak, 2x16 A max igénnyel - természetesen egy fázisról is üzemeltethetőek voltak.
10 kW egy fázison az 43 A. A 4 kvadrátmilliméteres vezetékre a helytelenül alkalmazott oszlop a jelenleg érvényes szabványbeli táblázatban 26 A terhelhetőséget ír, a helyes oszlop meg 32 A-t. A régi magyar magyar szabvány az 45 A-t, aszerint tehát megfelelő. Mondjuk az a környezeti hőmérsékletet 5 celsiussal kevesebbre vette, mert 79-ben még nem melegedtünk annyira.
Ennek fényében döntsél, a felelősség a tiéd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!