Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Napelem rendszerem megfelelően...

Imoto kérdése:

Napelem rendszerem megfelelően működik?

Figyelt kérdés

Attól kérdeznék aki vágja a napelem témát.

3 hete felszerelésre került a napelem rendszerem.Inverter 2.5kw-os.

Ehhez 8db 410w-os panel lett felrakva ami ugye kb 3,3kw.

Tudtommal jó ha kicsit túl van méretezve az inverterhez képest mert igy jobb a hatásfok.

Folyamatosan figyelem napi szinten de a pillanatnyi termelés még szép napos időben se kúszik 2kw fölé.Még akkor sem amikor pont telibe kapja a napot.

Ez normális működés?

Én azt várnám hogy mivel több panel van igy hozhatná néha a max 2.5kw-ot.

Mi lehet a gond?

Hogy tudom ellenőrizni hogy pl:mindegyik panel üzemel?

Felhivtam a kivitelezőt de lerázott hogy ez megfelelő termelés.

Meg hogy nagyon meleg van és ha hűvösebb lesz talán töbtet termel meg ilyesmi válaszokat kaptam.

2023. szept. 8. 19:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha telibe süti a nap azt gondolnád, hogy az a legjobb.

Hát nem, a tábla hőmérséklete elszaladhat 60C fölé, és minél melegebb, annál jobban csökkeb a teljesítménye.

2023. szept. 8. 19:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Keresgélj a neten, van olyan felhasználó, aki 3 év összes termelését ugyanilyen teljesítményű panelekkel mindenféle bontásban elérhetővé tette.

Igaz szegedi, de azért érdemes lenne tanulmányozni.

Sokkal többet meg tudsz belőle, mint gondolnád és talán elvárásaid is "rendbeszedi"

2023. szept. 8. 20:40
 3/3 anonim ***** válasza:
És lehet kicsi a 2,5kW inverter, mert az az optimális teljesítménye, ha a hőfok magasabb, mint amit hűlni tud, visszaszabályoz.
2023. szept. 8. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!