Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Az indukciós főzőlapok tényleg...

Az indukciós főzőlapok tényleg rosszabbak a gáztűzhelyeknél?

Figyelt kérdés
Mivel nem szoktam sokat főzni és nem is nagyon van hely a konyhában, így gondoltam egy főzőlap jobb megoldás lesz de mindenki akivel beszéltem mondta, hogy ne vegyek mert rohadt drága az üzemeltetése, alig akar rajta bármi megfőni és utána meg alig akar kihűlni, szóval ha véletlenül rosszkor fogom meg, akkor simán megéget. Ebből mennyi igaz?

2023. aug. 17. 13:47
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Megszokás kérdése.
2023. aug. 17. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Ki kell tapasztalni.

Való igaz a vacakabb főzőlapok csak ki-be kapcsolgatnak, így kihívás nem odaégetni a rántottát.

A kihüléses dolgot meg nem értem. Miért fogdosnád amig meleg? Az nehogymár a gép problémája legyen hogy hülye vagy és a forró cuccot fogdosod. Az ilyenek miatt kell beleírni a papírjába, hogy ne száríts mikrót a macskában. Vagy izé macskát a mikróban.

2023. aug. 17. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Semennyi nem igaz belőle. Az indukciós főzőlapok messze a legjobbak.
2023. aug. 17. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

A leghatékonyabbak.

Csak akkor érheti meg jobban a gáz, ha kimaxoltad a rezsicsökkentett villanyt.

2023. aug. 17. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
79%

Indukciós az nem rosszabb. Az jó cucc. Nyilván van pár körülményes dolga (hozzá való edények leginkább), de pl vizet gyorsabban forralja fel, mint bármi más háztartási eszköz (se gáz, se vízforraló nem éri utól). Tehát csak ennyi, így kiindulásként, hogy mennyi kakaó is van a technológiában. Ugye az történik indukció során, hogy nincs semmi hőközlő, vagy bármi, ahol elveszne az energia. Hanem maga az edény melegszik!!


Ugye hagyományos elektromos főzőlapnál fűtőszálak vannak. Nekünk ilyen van, lehet használni, de cudar gyenge tud lenni rengeteg konyhai feladathoz. 1700W. Pirítás egy kínszenvedés vele.


Indukció viszont nagyon jó alternatívája lehet a gáznak.


Sütőből pedig 1000% elektromosat választanék (bár ha egy airfryer is elég, akkor ez is jó cucc ám)

2023. aug. 18. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
47%

Ma már olyan sok embernek van indukciós főzőlapja, hogy kimondottan keresni kell olyan edényt, ami nem jó hozzá.


Sokkal jobb, mint egy gáztűzhely. Nem melegíti be a konyhát, ráadásul bebizonyították, a gáztűzhely és az asztma között összefüggés van.


[link]

2023. aug. 18. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, azok a vélemények, amiket hallottál, azok a régi típusú rezsóra vonatkoznak, és nem az indukciós főzőlapra. Ez az "utána meg alig akar kihűlni" ez egy régi nagydarab drabális rezsó.

Az indukciós főzőlap az edény talpát melegíti, és nem ő forródik fel, hogy átadja a hőt az edénynek. Remekül lehet szabályozni a teljesítményt. Nem égeti el az oxigént a konyha levegőjéből, mint a gáz, és nincsenek égéstermékek. Sem széndioxid, sem vízpára - ami a gáz égésekor keletkezik. Jóval könnyebb takarítani és tisztán tartani, nem ég rá semmi. Nekem nagyon bejött.

2023. aug. 19. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!