Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Normális hogy sokat kapcsol...

Normális hogy sokat kapcsol be a hűtő?

Figyelt kérdés
Kezdjek aggódni hogy egy nem mai darab hűtő sokat megy! Felrobbanhat? Miért megy sokat?
2023. aug. 10. 17:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#10 - te ennyire nehéz felfogású vagy? Nem megírtam a pontos magyarázatot? "Ismétlés a tudás anyja!" - ezért még egyszer megismétlem:

"Ne feledkezzünk meg ugyanis arról, hogy bár a hűtőszekrény hátul fűt, de cserébe a másik három oldalán, meg az alján és a tetején hűt!"

Szájbarágósan:

A termikus egyensúly beállta után pontosan annyit hűt a hűtőszekrény az oldalfalain, amennyit a felvett elektromos teljesítményen felül melegít a hátulján levő hűtőközeg-kondenzátor. Az alkalmanként hűteni berakott dolgok hőtartalma elenyészően csekély a fenntartó teljesítményhez képest.

Kb. az inverze vagy azoknak a Disney rajzfilmeknek, ahol a Mikiegér és társai úgy fagyasztják be a konyhát a korcsolyapartira, hogy kinyitják a hűtőszekrény ajtaját és ventilátort raknak eléje!

XD

2023. aug. 10. 21:54
 12/15 anonim válasza:
Az előző Gorenje fagyasztóm nekem is folyamatosan ment, szinte le sem állt. Aztán rájöttem, hogy a belső habosítással lehet probléma mert az alja kívül is jeges volt.
2023. aug. 12. 11:28
 13/15 A kérdező kommentje:
Ha meleg az oldala az gáz?
2023. aug. 12. 16:18
 14/15 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy melyik oldala és mennyire.
2023. aug. 12. 16:34
 15/15 A kérdező kommentje:
Baloldali oldalon!
2023. aug. 12. 17:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!