A tejeskávé ízén lehet érezni valami különbséget a 15bár és egy olcsó bár nélküli kávéfőző között?
Nincs "bár nélküli".
Mindenképp kell hozzá "bár" hogy kijöjjön a főzet...
Mondjuk a 15 bar is csak marketing, 10 bar körül nyomnak az 50 Hz vibrációs vízpumpás gépek, amit a "berregő" hangjáról ismersz fel.
Forraló elven működő készülékeknél még kevesebb.
Tejeskávénál inkább azt veszed észre, ha túl keserűre sikerül, mert túl finomra lett állítva az őrlés vagy túl szenes szemes kávét vettél. Ez a kesernyés íz a tejen is "átüt".
Ha már megtörtént a balfogás, az égett szemek kidobálásával menthető esetleg a csomag.
A kereskedelemben "15 bárosnak" mondják a vízpumpás, nem automata gépeket.
Igaz, hogy az automata gépek is azzal tolják, nem számít.
6.
Jó vicc, de az említett nyomás a kávéfőzésre (extrakcióra) vonatkozik.
Előbb nem akartam telefonról szerencsétlenkedni, de nézzük akkor bővebben.
Egy un. "15 báros" (valójában kevesebb) vízpumpás géppel hogyan készítünk tejeskávét?
- Előbb főzünk egy kávét (meglepő).
- Kávét és tejet összeöntjük (vagy már eleve a tejbe engedjük a kávét), esetleg cukorral is, aki így szereti.
- Gépet gőzmódba kapcsoljuk, gőzzel a tejeskávét felhabosítjuk, a kívánt hőmérsékletre is figyelve (utálom, ha túl forró lesz, hiszen süt, várni kell, zavaró).
Automatánál ugyanez, hacsak nincs másféle cappuccino rendszere, a Venturi-hatás elvén, amikor a gőz áramlása felszippantja a tejet egy tárolóból és úgy keveri be a pohárba.
De akkor sem 15 bar nyomással működik, ez agyrém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!