Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Be lehet kötni a csaptelep...

Be lehet kötni a csaptelep vízellátó csövéhez egyszerre egy mosógépet, mosogatógépet és a csaptelepet is?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg a konyhában a csaptelep vízellátó csövére a csaptelep és egy mosógép van bekötve. Viszont szeretnénk vásárolni egy mosogatógépet is. A konyhában nincs több vízcső, csak az az egy. A kérdésem az lenne, hogy el lehet-e osztani háromba úgy, hogy a csaptelepnek, a mosógépnek és a mosogatógépnek is legyen vízellátása. Ha igen, hogy? Milyen alkatrészekre van szükségem?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2023. aug. 2. 07:21
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Azt tudod ugye, hogy ha egyszerre akar a mosógép és a mosogatógép vizet venni, akkor egyik sem kap elég vizet?
2023. aug. 2. 07:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Egy plusz T-idom (belmenetes) beiktatásával megoldható a dolog. A falikorongba bele kellene csavarni egy közcsavart, arra jönne a T-idom, amibe a már meglevő kombinált sarokszelepen kívül beletekerhető a mosogatógép számára még egy sarokszelep.
2023. aug. 2. 07:49
 3/9 anonim ***** válasza:
1 ezt azért így kategorikusan nem lehet kijelenteni. Kérdés, mekkor a hálózati nyomás, és mekkora a minimális áramlás, ami alatt mondjuk nem tölt fel időre valamelyik gép.
2023. aug. 2. 09:05
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
#1! Ennyi erővel egy házon belül se lehetne egyszerre használni a kettőt, mert amúgy egy főcsapról megy. Nyomás, meg relatíve mindegy, mert a mostani gépek csak akkor lépnek tovább a programban, ha megvan a vízszint, az meg hogy 5 vagy 10 perc neki mindegy. Volt,hogy elfelejtettük megnyitni a csapot, és 1 órát várt.
2023. aug. 2. 12:32
 5/9 anonim ***** válasza:

4

"mert a mostani gépek csak akkor lépnek tovább a programban..."

Erre ne vegyél mérget.

2 éve vettem új bosch mosógépet, a programozók ott voltak a topon.

Eddig 3 féle reakciót láttam arra, amikor elfelejtem megnyitni szabi után a csapot:

1. Kirakja a "csap" ikont, hogy nincs víz, nyitva hagyja a szelepet, és folyamatosan tekeri a szivattyút. Ha rányitottam a vizet, nem lehetett törölni a hibát, de legalább ami befolyt a nyitott szelepen, pumpálta is azonnal a cstornába.

2. egy idő után szorgalmasan elkezdte a mosást víz nélkül.

3. Helyes reakció, hibajelzás, a gép ki és bekapcsolásával nyugtázható.

2023. aug. 2. 12:44
 6/9 anonim ***** válasza:
#5 Meg mindig jobban jártál mint én, mert korábban a mosógép kifolyólya nem volt fixen bekötve és vagy a kádba, vagy a WC-be engedtem a vizet, csak 2-3 alkalommal elfelejtette. Odatenni és úszott a fürdő. Viszont se a mosó se a mosogatógép vízcsapját nem zárogatom. Minek?
2023. aug. 2. 13:00
 7/9 anonim ***** válasza:

6 én szabi előtt szoktam zárogatni, máskor nem. Mert nem vicces, ha valami elszáll a gépben, és arra megyek haza, hogy derékig érő víz van a pincében. Kollégák meséltek ilyet.

Nekem csak 5 centi víz állt. Hasonlóan jártam mint te, csak nekem még az öreg gép belsejében a befolyócsó cső csúszótt szét, és addig folyt az alján, amíg észre nem vettük. Pont szabira utaztunk volna, emiatt 3 órával később tudtunk csak indulni.

Azóta én óvatosabb vagyok.

2023. aug. 2. 13:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már tudom hogyan kell eljárnom, remélem lesz elég nyomás. Legyetek jók! :D
2023. aug. 3. 16:17
 9/9 anonim ***** válasza:
2023. aug. 2. 12:44 Ilyet biztos hogy nem csinálhatott, akkor az a gép Xar.
aug. 1. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!