Az miért van, hogy a mérleget pár centivel odébb rakva, 1 kilóval többet mutat? Honnan tudjam, melyik az igazi? [digitális személymérleg]
Figyelt kérdés
2023. júl. 26. 10:59
1/5 anonim válasza:
Én is mindig így járok. Nem teljesen vízszintes a padló.
2/5 anonim válasza:
Mind a 4 lába érzékel, ezért mind a 4 ugyanazon a felületen legyen! Olyan felületre rakd ahol nem kerül át másik járólapra egyik láb sem. Kemény felület legyen, ne padlószőnyeg, szőnyeg, hanem járólap!
És 1 kg hiba bőven belefér ezeknél a filléres mérlegeknél.
Én úgy szoktam, hogy mérek 4-5-öt egymás után és megátlagolom.
3/5 anonim válasza:
Nem tökéletes eszköz, ha változik az alátámasztás, az befolyásolja a mért értéket. Nem kell mozgatni, ennyi a trükk. Akkor legalább összehasonlításra alkalmas. Melyik az igazi? Egyik sem. Legfeljebb az egyik közelebb áll a valósághoz. Egy hiteles súllyal meg lehetne találni, hol a legpontosabb.
4/5 anonim válasza:
Tök mindegy, mennyi az igazi, mindig hajszálpont, nagyjából centire ugyanoda tedd, és akkor pontos lesz a változás követése. Nem a pontos súly érdekes kilóra, mert az ahány mérleg, annyiféle.
5/5 Szervizmérnök úr válasza:
1 kg semmi ezeknél, egyszer kifogtam olyat, ami gyakorlatilag összevissza mért.
Szétszedve láttam, hogy négy lábán négy szenzor figyel, de semmit nem tudtam kezdeni vele. Árnyékolni próbáltam ezt-azt, már majdnem azt hittem, hogy elkaptam, de pofára ejtett.
Kénytelen voltam belátni, hogy a fatertól örökölt mechanikus mérleg nem is idegesít és még elem se kell bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!