Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Nem ég az egyik gázrózsa és a...

Nem ég az egyik gázrózsa és a többi is gyengébben,mi lehet a baj?Ugye nem fog felrobbanni?

Figyelt kérdés
Eléggé aggaszt

2023. júl. 22. 20:43
1 2
 1/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%
Csak nem látom, ahogy írod: "már kitisztítottam alaposan és utána kérdeztem a Gyakori Kérdéseken".
2023. júl. 22. 20:57
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Tisztítsd ki a fúvókáját. Ha ez nem oldotta meg akkor lehet víz került bele takarítás közben és azért nem működik megfelelően.

Felrobbanni nem fog ;)

2023. júl. 22. 22:03
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem ég, és attól tart hogy emiatt fölrobban, akkor ne várd tőle, hogy logikusan gondolkozzon.
2023. júl. 22. 22:05
 4/15 A kérdező kommentje:
Nem ég,illetve van amelyik gyengén ég..Technikai analfabétaként engedtessék meg hogy robbanást vizionáljak,én arra gondoltam hogy a gáz ha nem tud megfelelően ürülni az bent a gáztűzhely belsejében összegyűlik a gázfelesleg,és belülről szétrobban az eszköz.
2023. júl. 22. 22:53
 5/15 A kérdező kommentje:
De akkor ezek szerint megnyugodhatok...
2023. júl. 22. 22:54
 6/15 A kérdező kommentje:
Majd hívok egy szerelőt
2023. júl. 22. 22:58
 7/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

A gázt nem véletlenül szagosítják, ha rendben van a szaglásod, akkor észre is veszed.

Mondok egy példát, vizes lesz a gázrózsa, részben ég, részben nem. (Most az égésbiztosító külön téma, hogy az a rész ég vagy nem ég, vagy csak nyomod gombot egyfolytában.)

Amire utalnék, hogy ahol nem ég, de kijön a gáz, jellegzetes szagát hamar érezni fogod. Egy hibátlan orral.

Állítólag a gázrobbanások károsultjai is sok esetben szaglási hibás emberek. Nem vette észre, bumm...

2023. júl. 22. 23:12
 8/15 A kérdező kommentje:
A bal hátsónál csak csattog hogy csiholja a tűzhely a tüzet de nem jön gázszag sem...Akkor ott a gáz nem pang a tűzhely belsejében?
2023. júl. 22. 23:21
 9/15 A kérdező kommentje:
Vagy amikor megnyitom ha nem érzem a szagát honnan hova távozik a megnyitott gáz?
2023. júl. 22. 23:21
 10/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Az igaz, hogy a gázégő aljánál, a készülék belsejében van egy légbeszívó nyílás, ahonnan a fúvókából kiáramló gáz, a nyomáskülönbség elvén levegőt sodor magával, így a gáz-levegő keverék biztosítja a megfelelő égésminőséget (lángképet).

Erre mondhatnánk, hogy azon a nyíláson lefelé is mehetne a gáz, de nem fog, mert a sziszegő fúvóka a gázégőbe, illetve annak csövébe irányul, így fel kell jutnia az égőbe. A vastag cső (torok) pedig nem dugul el csak úgy.

Ha nálad sziszeg egyáltalán a fúvóka.

Ha pedig mégis a gázégők alatti térbe jutna gáz, az egy átszellőzőző üreg, hiszen imént említettem, hogy onnan kever be levegőt.

Tehát onnan ki is jönne a szagos gáz és azt megéreznéd.

Nem áll meg benne a gáz sehol, úgy van kitalálva.

2023. júl. 22. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!