A hűtőnk, mikor bekapcsolna recsegős hangot ad és, ha be is indul csak minimális ideig, majd leáll és égett szagot is érezni. Kihúztam, de ez kompresszor vagy lehet csak relé hiba is? Mire nagyobb az esély? Kb 10 éves lehet.
A motor / kompresszor a zárt gáztérben van, onnan semmi égett szag nem jön ki.
Külsőleg rászerelt alkatrészek, csatlakozások, kontakthibák viszont okozhatják, ami lehet könnyen javítható, vagy elvileg a termosztát kapcsolórésze is, de az a hűtőtérben van.
10 éves konstrukciónál kiéghetett a segédfázis PTC indítója, ami nem egy strapabíró alkatrész. A régebbi gépek áramrelés segédfázis-kapcsolója sokkal megbízhatóbb.
Sajnos ezek a szakmák nagyon felhígultak, favágó típusú emberekkel is, ezért ebben nem nagyon lehet megbízni.
Amit recsegésnek neveztél, kontakthibás sercegés, PTC gyanús is, nekem ez furcsa, hogy valaki vizsgálat nélkül elengedi, pláne még az ügyfél félrevezetésével.
Mert azzal nincs gond, ha mondjuk nincs kedve egy munkához, de akkor mondja azt, hogy attól még érdemes megvizsgáltatni, valaki mással.
De kidobatni, csak úgy bemondásra, érdekes.
Nyilván az én szervizemben is vannak olyan dolgok, a TV-nek "nincs nagy baja" az ügyfél szerint csak betört pókhálós hulladék, amúgy jó kép van rajta.
De ez is kicsit más, meg amit te írsz, az is kicsit "érdekes".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!