Polár klímám van itthon. Azt veszem észre, hogy a helységbe 25°C van, de a klímán bármennyivel is viszem fentebb a kívánt hőfokot nem kapcsol ki magától a készülék. Ez mitől lehet? Próbáltam, hogy felveszem drasztikus 30°C-ra, de úgy se kapcsol ki.
A távirányítón lévő gomb, amivel bekapcsoltad, azt kell megnyomni ismételten hogy kikapcsoljon, és nem a hőmérsékletet állítani. Ez így működik helyesen.
Az megint más kérdés, hogy te mit képzeltél el magadban, és az nem egyezik meg azzal amit tapasztaltál.
#1 Csak teszt jelleggel vettem fel a kívánt hőmérsékletet...
Egyébként ugyan úgy hidegnek és ugyan olyan intezlnzitással fújja. Amúgy ki kell, hogy kapcsoljon... Apósomnál lévő Polár ha eléri a hőmérsékletet akkor becsukja a lamelláit is, majd amikor adott hőfok felé megy a levegő kinyit újra és bekapcsol.
Ha vársz egy kicsit akkor sem?
A klímaberendezés nem úgy működik, hogy elnyomkodod 30 fokig és azonnal lekapcsol. Kell neki 1-2 perc.
Nem tudjuk hogy a "kikapcsol" mit jelent. Hogy nem hűt tovább de forgatja a levegőt, vagy amolyan teljes leállást vársz el
És azt sem írtad fali split klíma, vagy egy mobil.
Én a falikat ismerem, arról írok.
Az on/off és az inverteres klímákban én csak olyannal találkoztam ami folyamatosan keringeti tovább a levegőt, akkor is ha a szoba a kívánt hőfokot elérte. Max annyi, hogy nem hűtött tovább.
Utóbbi az on/off klímáknál azt jelenti hogy a hűtést egy időre teljesen kikapcsolja... az inverteresnél pedig leszbályozza a hűtést egy kis értékre. De a levegőt ugyanúgy fújják tovább.
De az itthoni LG split klímát kipróbáltam. Ha hűtés módban felveszem 30 fokra akkor a kompresszor a kültériben be sem indul, de még a kültéri ventillátora sem. Viszont a beltéri attól elindul, forgatja rendületlenül a levegőt mint egy "buta" ventillátor. De nem hűt. Nyilvánvaló miért.
Szóval a klimád teljesen úgy működik ahogy kell. Ahogy a legtöbb is működik.
Ha neked is split klímád van... nezd csak meg. Neked is ki lesz "kapcsolva"... azaz a kültériben se a ventillátor sem a kompresszor nem fog menni. (Csak ne 30 fok környékén próbáld a hőségben mert akkor beindulhat...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!