Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Fég vízmelegítőt hogyan tudom...

Fég vízmelegítőt hogyan tudom begyújtani?

Figyelt kérdés
FÉG vízmelegítőnk van és elaludt az őrláng. Olvastam sok helyen hogy két gombot kell lenyomva tartani és adni neki a szikrát. Na most a miénken egy gomb van amivel a szikrát lehet neki adni a másik egy szabályozó gomb amit nem lehet lenyomva tartani. Hogyan keltem újra életre az őrlángot?

2023. jún. 16. 13:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Amit tologatni tudsz, azt eltolod balra addig, ahol szélesebb lyuk van a csúszkán(ha balra ütközésig megy, skkor zárod a gázt, annál visszább kell). Csak egy bizonyos pontnál tudod benyomni.

Ott tudod benyomni és nyomva tartva a jön a gáz. Másik gombbal szikráztatsz. Ha begyullad, lassan számolj 30 ig, utána engedd el a gázos gombot. Ha maradt a láng, a csúszkán beállítod a lángméretet.

Ha elzárták a gázt, akkor sokáig kell próbálkozni, amire rendes gáz jön.

2023. jún. 16. 14:19
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha az őrláng csak úgy "magától" kialudt, azt többnyire az őrlánghoz vezető szűk kapilláris cső dugulása szokta okozni. Előbb azt ki kell fújni ill. sodrott elektromos rézvezeték egyik elemi szálával kipiszkálni az esetleges szennyeződést. A begyújtással csak utána érdemes kísérletezni.
2023. jún. 16. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!