Üdv Kb 4-5 napja esik az eső és ha bekapcsolom pl a hajszárítót akkor az AVK 30mA fí rellé leold, mi lehet az ok?
Nem mondom, hogy az okok között van de lehetséges a megnövekedett páratartalom miatt pókhálós, koszos konnektor, más elektromos eszköz ami karbantartást, tisztítás igényel, adott esetben a hajszárítód. Ha két három kedvezőtlen tényező is összeadódik, lehet, egy régebbi a határértéket már nem jól kezelő fi relé leold.
Akár a fi relének is lehet, ahogy van vége, csere.
Nem az ördögtől való dolog méréseket végezni.
Ha te nem értesz hozzá, kérj meg valakit. Szakember a legjobb.
A szomszédom pl. egy időben sokat kínlódott hasonló problémával, mindig panaszkodott, ú speciel a sütőnek tulajdonította a hibát. Aztán egyszer meguntam és átmentem. Ráment egy fél délután, de meglett. Az egyik dugalj szerelvénydoboz párásodott időszakosan.
Van klímám, de annak a kismegszakítója le van kapcsolva.
Érteni értek hozzá, csak már nincs ötletem… mert ez mindíg esős időben vagy viharban jelentkezik.
Ezt akkor megnézem mikor haza megyek. Csak még annyit, hogy miben befolyásolja a klímát mikor pl a hajszárítót indítom el és akkor bassza le, a hajszárítóban föld nem csatlakozik…
Meg a bojler direktbe van kötve, tehát ha engedünk pl 40 liter vizet akkor bekapcsol, nem éjszakain van.
Feltehetőleg a hajszaritonak is van szivárgó árama, esőben a klíma kulterinek is, a kettő együtt pont eléri a határértéket.
A fázis lekapcsolasa onmagaban nem megoldás , mivel a nulla bekötve marad, így az ilyen probléma kideritesehez a nulla vezeték lekotese is szükséges . Amikor a probléma elmúlik ott lesz a baj ami le van kötve. A klíma kültéri kinn van így rá tippelek, főleg mert lakást irtal így a kert világítást és kültéri konnektort kizartam. De ha van konnektor amit érhet eső akkor őt is nézd meg
"Feltehetőleg a hajszaritonak is van szivárgó árama"
Érettségi kérdés:
------------------
Gyakori Kérdező felemel egy műanyagházas hajszárítót, műanyag tokját erősen szorítva. Lábán van egy száraz zokni, egy száraz papucs, alatta száraz járólap. A készülék dugvillája védővezetőt nem köt be, rendszere kettős szigetelésű.
Számítsuk ki a talaj felé szivárgó áram értékét!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!