Javítható ez a mosógép? Vagy egyáltalán érdemes?
Azért azt nem ártana ellenőrizni, hogy a fali részben nincs dugulás?
A kifolyó csövet magasabbra kell emelni a gép vízszintjénél, különben kifolyik, ez így rendben van. Valahogy a fürdőkádba vezetni, próbára, majd ismét ellenőrizni a szivattyú működését.
Ha beállt a szivattyú tengelye, akkor nem fog menni, de úgy csak egy búgó hang hallatszik elvileg.
Elvileg egyszerű kicserélni,tartja 2-3csavar,2szál elektromos vezeték,2 gumicső csatlakozás.
Tapasztalatom szerint a szerelő belerak egy univerzális(ezért olcsó)szivattyút ami véletlenül "épp van a kocsijában",2-3x áron megszámítja,+10-15e Ft kiszállási díj.
Úgyhogy szerintem ha biztos vagy benne hogy a szivattyú tényleg meghibásodott és nem csak dugulás van benne még mindig akkor vedd le a mosógép bal oldalának (szemben állva a géppel)lemezét-egy csomó csavarral rögzítve elöl-hátul,alul stb.-legalul ahová a vastag gumicsövek futnak össze van a szivattyú,megnézheted rajta a típusszámát stb.kialakítását és vehetsz egy másikat,kb.10perc a beszerelés.
De előtte megvizsgálhatod a vízcsöveket nyomogatással hogy van-e benne valami dugulás.Nagyon egyszerűek ezek a gépek,mosógép üstjének legaljáról vezet egy gumicső a szivattyúba,abból pedig rögtön ki egy másik a mosógép hátuljához a kimenethez és ennyi.A csövek egy fogóval összenyomható/nyitható bilinccsel vannak rögzítve akár le is lehet húzni őket az átvizsgáláshoz.Ha átlátod a rendszert eldöntheted hogy hozzá-e mersz kezdeni a cseréhez.
Az én elektrolux felültöltősömben három csavar tartja a lúgszivattyút, meg egy csatlakozót kell lehúzni. A ház maradhatott a helyén. Én a gyári csatlakozót lecseréltem két szigetelt csúszósarura, és a ment bele a 3000ft-os univerzális. Tökéletesen működik azóta is. Ha ilyennel nem akarsz bajlódni, akkor megveszed a hozzávalót, és kicseréled.
Elöször mindenesetre, ahogy Szervizmérnök úr írta, nézd meg, nincs-e dugulás a bűzelzáróban. Ha kádba jól ürít, akkor ott lesz a gond. HA más nem, egy próba erejéig egy székre rakott vödör is megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!