Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Javítható ez a mosógép? Vagy...

Javítható ez a mosógép? Vagy egyáltalán érdemes?

Figyelt kérdés
Alig 3 hete költöztem új albérletbe és úgy látszik a mosógép máris csődöt mondott. Tegnap elindítotam egy mosást, majd elmentem bevásárolni. Mikor hazaértem, állt a gép. Felnyitottam a tetejét és állt benne a víz. Elindítottam egy vízleeresztő programot, a szivattyú hangja halkan hallatszott, de a vizet nem eresztette le. A kifolyó szűrőt kitakarítottam, volt benne cucc rendesen. Azután a kifolyó csövet lecsatlakoztattam a fali csatlakozóról és a gépből kifolyt az összes víz. Vajon tönkrement a szivattyú? Érdemes lehet javítani? Vagy inkább újat érdemes venni? Egyébként egy felültöltős Elecrtolux EWT 1012, felültöltős gépről van szó. Lehet hogy nem valami új típus.

2023. ápr. 13. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
A szivattyút ki kell cserélni. Nem kerül sokba egy új szivattyú.
2023. ápr. 13. 12:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld pipa. Kell hozzá szerelő, vagy laikus is meg tudja csinálni?
2023. ápr. 13. 12:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kell hozzá szerelő, de én biztos, hogy megvenném a pumpát és otthon cserélném ki. De várj! A szűrőben volt valami cucc, azt írtad. Én a helyedben szivattyúcsere előtt futtatnék egy-két programot, hogy megnézzem, hogy a pumpa működik-e. Ha igen, akkor valószínüleg később is működnie kell.
2023. ápr. 13. 12:50
 4/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
86%

Azért azt nem ártana ellenőrizni, hogy a fali részben nincs dugulás?

A kifolyó csövet magasabbra kell emelni a gép vízszintjénél, különben kifolyik, ez így rendben van. Valahogy a fürdőkádba vezetni, próbára, majd ismét ellenőrizni a szivattyú működését.

Ha beállt a szivattyú tengelye, akkor nem fog menni, de úgy csak egy búgó hang hallatszik elvileg.

2023. ápr. 13. 13:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Elvileg egyszerű kicserélni,tartja 2-3csavar,2szál elektromos vezeték,2 gumicső csatlakozás.

Tapasztalatom szerint a szerelő belerak egy univerzális(ezért olcsó)szivattyút ami véletlenül "épp van a kocsijában",2-3x áron megszámítja,+10-15e Ft kiszállási díj.

Úgyhogy szerintem ha biztos vagy benne hogy a szivattyú tényleg meghibásodott és nem csak dugulás van benne még mindig akkor vedd le a mosógép bal oldalának (szemben állva a géppel)lemezét-egy csomó csavarral rögzítve elöl-hátul,alul stb.-legalul ahová a vastag gumicsövek futnak össze van a szivattyú,megnézheted rajta a típusszámát stb.kialakítását és vehetsz egy másikat,kb.10perc a beszerelés.

De előtte megvizsgálhatod a vízcsöveket nyomogatással hogy van-e benne valami dugulás.Nagyon egyszerűek ezek a gépek,mosógép üstjének legaljáról vezet egy gumicső a szivattyúba,abból pedig rögtön ki egy másik a mosógép hátuljához a kimenethez és ennyi.A csövek egy fogóval összenyomható/nyitható bilinccsel vannak rögzítve akár le is lehet húzni őket az átvizsgáláshoz.Ha átlátod a rendszert eldöntheted hogy hozzá-e mersz kezdeni a cseréhez.

2023. ápr. 13. 20:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én elektrolux felültöltősömben három csavar tartja a lúgszivattyút, meg egy csatlakozót kell lehúzni. A ház maradhatott a helyén. Én a gyári csatlakozót lecseréltem két szigetelt csúszósarura, és a ment bele a 3000ft-os univerzális. Tökéletesen működik azóta is. Ha ilyennel nem akarsz bajlódni, akkor megveszed a hozzávalót, és kicseréled.

[link]

Elöször mindenesetre, ahogy Szervizmérnök úr írta, nézd meg, nincs-e dugulás a bűzelzáróban. Ha kádba jól ürít, akkor ott lesz a gond. HA más nem, egy próba erejéig egy székre rakott vödör is megteszi.

2023. ápr. 14. 06:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld pipa. Viszont valójában Szervízmérnök úr válasza volt aminek hatására megvilágosodtam :) Laikusként azt hittem, hogy a kifolyó csőből a szivattyú nélkül akkor sem szabadna kifolynia a víznek, ha az a mosógép szintje alatt van. Megemeltem a csövet, elindítottam a leeresztő programot és láss csodát elkezdte pumpálni kifelé a vizet... Szóval igazából a gép rendben van, csak a szűrőt kellett kitakarítani.
2023. ápr. 14. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!