Villanyrezsón miért nem fő le rendesen a 12 személyes kotyogóban a kávé?
12 személyes kotyogó ?
nem nagy egy kicsit ?
Rezsó is van többféle, spirális vagy sík, talán nem jó a hőátadás, a kotyogó kis felülete, illetve a légrés miatt.
De én 1-2 személyest láttam már, nem 12.
Bár én ettől a magyarban elterjedt "személyes" elnevezéstől is hülyét kapok néha.
1-2 adagos inkább. Mintha 1 személy nem is használhatna 2 személyes kávéfőzőt.
150 W egy kávéfőző, én még láttam ilyennek a belsejét, fűtőbetétjét:
Nem a teljesítmény a gond, aki használt már rezsót, ismerheti azt a jelenséget, amikor vizet forralunk és a lábast / fazekat leszorítjuk, csökken a légrés, hirtelen jobban fő a víz.
Ezért is jobb a gázláng, ilyen gond nincs. Meg nyilván az indukciósnál sem.
A rezsó középen nem fűt, ha pont középen van a kávéfőző, akkor ez normális.
A kotyogós hosszúkás alakú: kis alapterületű, de magas. A kotyogós fenéklapjának a területe hányadrésze is a rezsó főzőlapfelületének? Segítek: ha átmérőben fele, akkor a felület negyedannyi. Ha átmérőben harmada, akkor a felület kilencedannyi...
Miután a hőátvitel a kotyogós fenéklapjánál valósul meg, gyakorlatilag a rezsó teljesítményének a negyede vagy a kilencede jut a kávé főzésére. Na én ezért (is) esküszök a gáztüzhelyre. Lehet hogy egy borszeszégő is előbb lefőzi mint a rezsó...
Ettől függetlenül a 9-es válaszolónak is igaza van, a fűtőszál tekercselésből adódik, hogy középen van egy kevésbé meleg, "holt zóna". Tehát a melegfejlesztés kiterjedése a rezsólapon gyűrű alakban képződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!