Ha nincs a mosógépnek csatlakozás kiépítve a vízhálózathoz, akkor hogyan tudok mosógépet használni?
Ha nincs víz a házban, akkor a Hajdu tárcsás mosógépet javaslom. Nem mai technika de még mindig működik! Ebbe a hozott (vagy húzott) vizet beleöntöd.
A Hajdu centrifuga a párja, amely a világ egyik legnagyszerűbb találmánya.
A telken belül van víz, mondjuk az udvaron egy csap?
Ha van, arra rá tudod kötni!
3/4-es végű kerti csap kell, arra pont rá lehet csavarni a mosógép bemeneti csövét! Csak le kell csavarni olyankor a csap végét!
A kimeneti csőre kell figyelni, ha toldod, a mosógép végénél magasabban kell lenni, mert kiáll a gép hibára!
2 évig használtam így automatát, amikor még nem volt bent a házban a víz.
Igaz, minden mosásnál szerelni kellett.
Saját ,,építésű" be- és kivezető csöveim voltak amiket fel- majd le kellett szerelni!.
2 éve lett behúzva a házba a víz, lett bekötési pont. Szennyvíz bekötést tavaly csináltam meg, mosogató szifonra lett végül kötve a mosógép.
Amíg rá nem kötöttem a 110-es csőre, addig a mosógép kivezető csöve át volt dugva a falon, oda üritette a szennyvizet.
Ha nincs a telken még víz- szennyvíz akkor viszont tényleg marad a Hajdú tárcsás, de ahhoz érdemes centrifugát is venni, viszont így van 150 ezer a 2 gépezet.
Érdemes elgondolkodni a szerelés meg lenne e ennyiből, ha amúgy van gépetek.
Amúgy most nézegettem mosógépeket, vannak ilyen minik, abba lehet tölteni külön a vizet - ha jól láttam!
Ha nem kivitelezhető amit írtam, vegyél ilyet, ez a Hajdu tárcsás gépek tovább fejlesztett változata lehet :D
Kiépíted a csatlakozást. Vagy megbízol ezzel valakit.
Vagy milyen csodamódszerre számítottál?
Utolsó!
Sztem arra amit leírtam :D
Viszont én nem kívánom vissza azt az időszakot, így még az automatával is nyűg volt a mosás, főleg télen. Kint hidegben folyamat össze rakosgatni, résnyire addig nyitva volt az ajtó, jött be a hideg. Ráadásul a kerti csap is xar volt, egy kifolyó volt, amíg ment a mosás addig nem tudtunk vizet vételezni.
Előtte meg Hajdu tárcsás gépünk volt, nah az meg egy rém álom. Egy olyan mosás amit az automata elvégez 1,5-2 óra alatt egy nap volt. :D
Mindent magadnak csinálsz, a gép csak a vizet forgatja és ennyiben ki is merült a funkciója.
Kevés ruha fért egy adagba, egy adaghoz gáztűzhelyen kellett melegíteni a vizet, amíg tartott a mosás folyamat melegíteni kellett a vizet.
Ha végeztél le kellett engedni a vizet, azt még kihordani az udvarba.
A ,,tiszta" ruhákat ki kellett teregetni, nah az még 2 nap száradt.
Mire a folyamat teljesen véget ért, szinte kezdhedted elölről.
Most már rendesen bekötött automatám van + van egy szárítógépem is.
1 heti adag ruhát 4 óra alatt mosom ki és szekrény szárazon teszem el.
Hihetetlen így belegondolva, hogy ezt a folyamatot mennyire el lehet nyújtani :D
Nekem 2 napig száradtak a ruhák, évekig használtam tárcsás mosógépet!
A patakban mosáshoz viszonyítva biztosan jobb volt anno, de ma már lejárt dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!